Knud Kristensen i sag om inhabilitet: - Jeg beklager inderligt

Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune vil nu gøre, hvad han kan, for at genoprette tilliden i byrådet.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen fra Konservative, beklager nu, at han har begået fejl i sagen om inhabilitet. Det skriver han i et åbent brev til kommunens økonomiudvalg.

Sagen udspringer af et møde i økonomiudvalget 14. september, hvor Knud Kristensen ifølge de øvrige medlemmer oplyste, at han ikke længere ejede en grund i Aars, selvom han stod som ejer i Tingbogen. Statsforvaltningen bakkede de øvrige medlemmer op og afgjorde torsdag, at borgmesteren var inhabil i sagen.

I brevet skriver Knud Kristensen, at han har begået to fejl.

- Den første fejl består i, at jeg har oplyst tilsynet, at jeg havde rådført mig med min kommunaldirektør om habilitetsspørgsmålet, inden jeg gik til økonomiudvalgsmøde d. 14/9. Dette er ikke sket før efterfølgende, skriver han.

Den anden fejl er ifølge borgmesten, at han under en orientering om næste møde i økonomiudvalget bevæger sig ind på sagsbehandlingspunktet af grunden i Aars. Et punkt, som borgmesteren er inhabil i behandlingen af.

- Det beklager jeg inderligt, skriver Knud Kristensen i det åbne brev.

quote "Jeg har oplyst tilsynet, at jeg havde rådført mig med min kommunaldirektør om habilitetsspørgsmålet, inden jeg gik til økonomiudvalgsmøde d. 14/9. Dette er ikke sket før efterfølgende"

Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune

Sagen har påvirket tilliden til borgmesteren i byrådet. Blandt andet har viceborgmester Per Bach Laursen fra Venstre udtalt til TV2 Nord, at tilliden har lidt et knæk.

Det tager borgmesteren alvorligt, og han vil fremover holde formøde med viceborgmesteren inden møder i økonomiudvalget. Desuden vil han gennemgå dagsordener med embedsmænd i forvaltningen samt prioritere formandsmøderne højere.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland