Knud Kristensen: "Jeg har ikke tabt valget. Jeg har faktisk vundet"

Ingen partier ville bakke op om at give Knud Kristensen endnu en periode som borgmester. Nu bliver han menigt byrådsmedlem og vil prioritere sin virksomhed.

Det havde længe ligget i luften, at den konservative Knud Kristensens tid som borgmester i Vesthimmerlands Kommune kunne være forbi efter dette kommunalvalg. Efter sager om inhabilitet har de politiske modstandere udtrykt mistillid til Knud Kristensen, og så sent som 1. november sagde Venstres spidskandidat, Per Bach Laursen, i TV2 Nords valgstudie, at han under ingen omstændigheder ville pege på Knud Kristensen som borgmester efter valget.

Efter tirsdagens valg og efterfølgende konstituering stod det klart, at Knud Kristensen ved årsskiftet må overdrage borgmesterkæden til netop venstremanden Per Bach Laursen. Det betyder, at Knud Kristensen i næste byrådsperiode fortsætter som menigt medlem af byrådet.

- Jeg havde sagt, at jeg gerne ville tage fire år mere, og det kunne så ikke lade sig gøre, sagde Knud Kristensen, da han onsdag aften var i valgstudiet hos TV2 Nord.

Han fik ved tirsdagens kommunalvalg 3345 personlige stemmer. Det er en tilbagegang i forhold til valget i 2013, hvor han fik hele 5410 personlige stemmer. Det er mere end hele Venstre fik tilsammen. Ved valget før det, i 2009, fik Knud Kristensen omkring 4800 personlige stemmer. Det svarer til 23,8 procent af alle stemmer i kommunen.

- Jeg synes faktisk at jeg har skabt nogle ret gode resultater. Og jeg kunne også se på det personlige stemmetal, jeg fik, at der er nogle borgere som gerne ville have, at jeg havde fortsat, og det havde jeg også gerne gjort, siger Knud Kristensen, som altså er borgmester i halvanden måned endnu.

Knud Kristensen har stadig mod på det politiske arbejde, men han lægger ikke skjul på, at han har haft en hård periode med upopularitet i byrådet.

- Jeg tror ikke, man sådan lige kan miste lysten til politik, men jeg erkender, at den smædekampagne, der har været kørt mod mig, de sidste to-tre år, det har jo haft nogle omkostninger, også familiært, og det rammer lidt, det må jeg sige. Men dermed ikke sagt, at det tager lysten til det politiske, siger han.

Når Knud Kristensen til nytår skal forlade sin stol på borgmesterkontoret, venter en ny hverdag, hvor han får tid til at fokusere mere på sin virksomhed, Hornum murer- og entreprenørforretning, hvor han er administrerende direktør.

- Jeg har ikke tabt valget. Jeg har faktisk vundet uanset, for nu kan jeg blive fuldtidsdirektør i min virksomhed. Det er der også brug for, fordi det her har også været på bekostning af min virksomhed, siger den snarligt afgående borgmester.

Herunder kan du se hele interviewet med Knud Kristensen.

 

 


KV17 - Vesthimmerland

Første live med Knud Kristensen kv2017 Vesthimmerland

play Knud Kristensen: "Jeg har ikke tabt valget. Jeg har faktisk vundet"

20_percent,default_thumb

liveblog Den nye mand i Vesthimmerland: "En følelsesmæssig rutsjetur"

210917 Knud Kristensen Brug din stemme - ny valgkampagne skal få Nordjylland til tops i stemmeprocent ved kommunalvalget

play Lægger sig ikke frivilligt: Knud har prøvet igen her til morgen

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Pladserne er fordelt i Vesthimmerland

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland