Kom køen til livs i morgentrafikken - bliv testbilist

Vejdirektoratet søger testbilister for at komme myldretiden på motorvejen ved Aalborg til livs.

Benytter du dagligt frakørsel 24, Øster Uttrup Vej, ved Aalborg i nordgående retning? Ærgrer du dig jævnligt over at sidde i kø lige dér? Og drømmer du om at komme til og fra arbejde uden spildtid? Så skal du læse med her.

Vejdirektoratet sætter nemlig nu gang i et pilotprojekt seks steder i landet, som forhåbentlig skal komme begyndende problemer med kø til livs på udvalgte strækninger. I Aalborg er frakørslen i nordgående retning ved Øster Uttrup Vej valgt som forsøgsstrækning.

I den forbindelse søger  Vejdirektoratet fire testbilister, der dagligt bruger frakørsel 24. De skal i løbet af de næste fire uger være med til at finde ud af, hvordan man mindsker kødannelser i myldretid.

- Vi kunne selvfølgelig alle godt tænke os at køre til og fra arbejde uden at spilde tid i trafikken. Derfor gennemfører vi nu et pilotprojekt, som skal gøre os klogere på, om vi kan få trafikken til at glide bedre på strækninger med begyndende trængselsproblemer. Og her vil vi gerne inddrage dem, der har erfaringer fra det virkelige liv,  siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet.

Projektet handler i korte træk om at få bilister til at bryde deres vaner og køre hjemmefra enten lidt tidligere eller lidt senere, end de plejer. På den måde får man fordelt trafikken ud over et større tidsrum og skulle dermed gerne mindske kødannelserne. Helt konkret vil Vejdirektoratet bruge testbilisterne til at finde ud af, hvordan de oplever at køre på frakørsel 24 med meget tæt trafik i morgentimerne. Det sker både gennem interviews og ved at måle bilisternes fysiske reaktion med et særligt aktivitetsarmbånd.

- Vi vil gerne høre om – og måle på – bilisternes oplevelse af at side i kø, når de kører på deres daglige rute. Det skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi håber, vi også kan bruge i forbindelse med afviklingen af trafikken i forbindelse med arrangementer eller vejarbejder, forklarer Niels Tørsløv.

Man kan deltage i projektet, hvis man:

- Dagligt bruger frakørsel 24 (Øster Uttrup Vej) i nordgående retning på Nordjyske Motorvej i tidsrummet fra klokken 6.15 til 8.15.

- Har en Android-smartphone.

- Er villig til at deltage i 2-3 ugentlige interviews af en varighed på max. 5 minutter pr. interview. Interviews vil blive brugt af medierne og på Vejdirektoratets hjemmeside.  Vi laver ugentligt interviewaftaler med dig, så det kan hænge sammen med din hverdag.

- Accepterer, at de data, som Vejdirektoratet indsamler via aktivitetsarmbånd, må anvendes og opbevares i anonymiseret form i dette projekt. Dit aktivitetsarmbånd, som er koblet til din smartphone, vil give os adgang til at hente dine data, der beskriver din varians i hjerterytmen samt gps. 

Hvis du tænker, at det er noget for dig, kan du tilmelde dig pilotprojektet via post-kom@vd.dk, senest den torsdag den 27. oktober. I mailen skal du oplyse dit navn og adresse, så sender Vejdirektoratet aktivitetsarmbånd og information om projektets forløb.

Vejdirektoratet vælger testbilister ud fra geografi, køn og alder.

Udover strækningen i Aalborg kører projektet også i Esbjerg, Fredericia, Roskilde og to steder i Kalundborg. Strækningerne er valgt, fordi man her vurderer, at spidsbelastningsperioderne er så korte, at man med forsøget vil kunne opnå en tydelig effekt.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland