Kom med politiets fotovogne på arbejde

Onsdag kan man følge Nordjyllands Politis vigtige arbejde i fotovognene via live tweets på politiets Twitter-profil.

For de fleste bilister er synet af en fotovogn i vejsiden, der kan gøre selv den bedste lettere træt af livet, når blitzen lyner. Men fotovognene er vigtige for at få farten ned og sikkerheden op på de nordjyske veje.

Derfor inviterer Nordjyllands Politi nu offentligheden med ind i fotovognen i morgen, onsdag, fra klokken 13 til 21. Ikke at man fysisk kan være til stede, mens poltiet arbejder, men følger man politiets Twitter-profil, vil man alligevel få et unikt indblik i arbejdet i de nye fotovogne.

Dagens måleoperatør vil nemlig have selskab af en medarbejder fra politiet, som løbende vil fortælle fra vognen. 

Og hvorfor så det, kan man måske spørge sig selv. 

Jo, ifølge politiassistent Kim Haubro ved Nordjyllands Politi handler det om at sætte fokus på trafiksikkerhed på en lidt anderledes måde.

- Fart er en af de store dræbere i trafikken, og fotovognene skal bidrage til, at trafikanterne letter på trykket på speederen, siger Kim Haubro.

- Vi vil selvfølgelig også gerne vise vores arbejde på en lidt anden måde, og det kan de sociale medier bidrage til, tilføjer han.

Kim Haubro understreger, at det ikke vil blive fast praksis med tweets fra fotovognene. Det er nemlig ikke det, politiets ressourcer skal bruges på - og så er politiet ikke interesseret i at fortælle, hvor fotovognene holder.

Nordjyllands Politi er underlagt nogle målkrav med fotovognene, men politiassistent Kim Haubro fortæller, at det ikke handler om antallet af fartbøder, men derimod antallet af timer fotovognene er i brug.

- Vores interesse i færdselspolitiet er at få nedbragt antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. Så kan vi med vores fotovogne bidrage til, at fætte bilister kører for stærkt, fordi de ved, at vi er mere massivt til stede, så er vi tilfredse, siger Kim Haubro.

Nordjyllands Politi har 10 fotovogne, som siden 1. september sidste år har været bemandet med 10 civililt ansatte operatører. Fotovognene kører ud fra politistationer i både Aalborg, Hobro, Frederikshavn og Hjørring.  Vil man følge med i politiets tweets onsdag, kan man gøre det lige her.


Seneste nyt

fra Nordjylland