Kommunalvalgets dronning konstituerer sig bredt

Venstre får viceborgmesterpost og flere udvalgsposter i en ellers S-domineret Frederikshavn Kommune efter nytår.

Med 18 mandater til Socialdemokratiet efter en regulær jordskredssejr ved kommunalvalget tirsdag aften, kunne borgmester Birgit S. Hansen egentlig have gjort, som det passede hende med udvalgspladser og bestyrelsesposter.

Men valgets dronning, der satte sig på 42 procent af stemmerne i Frederikshavn, har alligevel valgt at konstituere sig bredt.

Således sætter hun sig ikke overraskende selv på borgmesterposten, men viceborgmesterposten er gået til Venstre, meddeler Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse.

Udvalgsposterne er også bredt fordelt mellem partierne - hvilke personer, der så bliver formænd, skal partierne selv beslutte på møder onsdag aften.

Udvalgsformandskaberne fordeler sig således:

  • Socialudvalg: Socialdemokrat
  • Sundhedsudvalg: SF
  • Plan og Miljøudvalg: Venstre
  • Teknisk Udvalg: Socialdemokratiet
  • Arbejdsmarkedsudvalg: Socialdemokratiet
  • Børn og ungeudvalg: Socialdemokratiet
  • Kultur og Fritidsudvalg:  Venstre
  • Økonomiudvalg: Socialdemokratiet - Birgit S. Hansen

Desuden får Socialdemokratiet formandsposten for Forsyningen, mens DF får posten som næstformand. Socialdemokratiet og Venstre sætter sig på Frederikshavn Havn, mens Socialdemokratiet deler Skagen Havn med DF. Og så tager Socialdemokratiet selv posterne i Distriktsudvalget og Børneungeudvalg.

- Der er tale om en bred konstituering. Vi har aftalt at fortsætte det brede samarbejde. Det er bedst for Frederikshavn Kommune. Vi vil bruge vores energi på at arbejde for kommunen. Det gør vi bedst i en bred konstituering. Vi er allerede trukket  i arbejdstøjet med denne aftale i hus, skriver Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse onsdag aften.

- Det glæder mig, at vi kan enes om en bred konstituering. Det fordrer det bedste samarbejde, så vi bruger vores energi på at skabe resultater med de muligheder, udfordinger og vilkår, vi har i Frederikshavn Kommune, tilføjer hun.


KV17 - Frederikshavn

Anders Broholm

Venstre skifter gruppeformand: Den erfarne yngstemand overtager styringen

221117 birgit s hansen

Kommunalvalgets dronning konstituerer sig bredt

718682_250112_lars_møller_foto_til_web_0

Tidligere borgmester stopper politisk karriere efter Venstre-lussing

240817 Birgit Hansen

Birgit S. Hansen får 42 procent af stemmerne i Frederikshavn

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland