Kommune får millioner til at bekæmpe ensomhed blandt ældre

Aalborg Kommune har fået 3,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til at bekæmpe ensomhed blandt kommunens ældre borgere.

Indsatsen mod ensomhed blandt ældre med meget hjemmehjælp skal styrkes, og det har Aalborg Kommune nu fået 3,2 millioner til at gøre. Pengene kommer fra den pulje, Sundhedsstyrelsen har nedsat til formålet, og de vil blive brugt på at styrke de ældres relationer.

- Vi har en gruppe borgere, som ikke ret ofte kommer ud af deres bolig. Derfor har vi behov for en følgeordning, så også de borgere kan få mulighed for at styrke deres sociale relationer for eksempel på vores aktivitetscentre eller blandt venner og familie, siger Thomas Krarup (Konservative), rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune bliver en del af projektet ”De første skridt til stærkere relationer”, som er et samarbejde mellem kommunens hjemmepleje, selvhjælpskoordinatorer, aktivitetsmedarbejdere, sygeplejen og frivillige fra Ældre Sagen. I første omgang skal projektet starte op i Aalborg Øst og senere bredes ud til resten af kommunen.

- Vi arbejder i forvejen med at finde tidlige tegn på sygdom blandt ældre. Og det er de metoder, vi nu vil udbrede til også at finde tegn på ensomhed. Den viden kan vi bruge til at udvide vores ”træning før pleje” til i højere grad at omfatte social rehabilitering, siger Thomas Krarup i en pressemeddelelse.

Undersøgelser viser, at ensomhed øger risikoen for en for tidlig død, dårligt helbred og mindsker livskvaliteten. Derfor vælger Aalborg Kommune nu at sætte ekstra ressourcer ind på området.

Projektet starter i februar 2017 og løber efter planen indtil udgangen af maj 2019.


Seneste nyt

fra Nordjylland