Kommuner med størst andel udenlandske virksomheder: Aalborg ligger nummer 26

Ny forskning viser, at Aalborg Kommune ligger nummer 26 på listen over de kommuner, som har flest udenlandske virksomheder.

Samtlige danske borgmestre drømmer om at kunne byde internationale virksomheder velkommen til netop deres kommune. Men mange krav skal være opfyldte før de udenlandske virksomheder vælger at slå sig ned. Det fastlægger en ny forskningsrapport fra Kraks Fond Byforskning.

Rapporten dokumenterer, at Aalborg Kommune kommer ind som nummer 26 på listen over de kommuner, der har den største andel af udenlandske virksomheder.

Det er især sammenhængen mellem de lokale rammebetingelser og den geografiske placering, som er afgørende for, om de udenlandske virksomheder vælger at slå sig ned.

- De udenlandske virksomheder i Danmark er ofte placeret tæt på andre udenlandske virksomheder i industriklynger, siger Bo Bernhard Nielsen, der i samarbejde med tre forskerkolleger står bag rapporten.

Herudover peger rapporten også på lufthavne og relativ kort afstand til storbyerne, som værende af afgørende betydning for virksomhederne. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland