Konfirmationstid: Kroer mister markant omsætning når folk melder sent afbud

Det gør ondt økonomisk på en række nordjyske kroer og spisesteder, når festen bliver aflyst i sidste øjeblik, og derfor overvejer Terndrup Kro nu at indføre et depositum, når man booker sig ind der for at holde konfirmation.

Det er specielt konfirmationerne, folk er slemme til at aflyse meget sent. Det erfarer blandt andre Palle Jensen, der er kroejer på Terndrup Kro.

- Jeg tror, det er noget med, at man har et favoritsted, som man så kommer på venteliste til, og hvis man så får plads, så afmelder man anden prioriteteten, siger Palle Jensen og tilføjer, at det er et problem, når det sker forholdsvist sent, og kroen derfor ofte har måttet afvise et andet selskab samme dag.

Nu overvejer han fra næste år at indføre depositum, når man booker sig ind på kroen for at holde konfirmation. 

- Mange er klar på at betale et depositum, så jeg tror, det er det, det ender med, for det er træls at stå med et tomt lokale, siger han.

Og Palle Jensen er langt fra alene om at opleve problemer med, at folk laver dobbeltbookninger på den store konfirmationsdag.

- Det sker jo ved, at man ringer folk op og spørger, og så har de faktisk lige fundet noget andet, og barnet som skal konfirmeres ville noget andet, fortæller Lene Hjorth, der ejer Restaurant Rebild Hus i Rebild Bakker.  

På Restaurant Rebild Hus har de dette forår 30 konfirmationer, og det giver en god indtjening per gæst, men hvis familierne aflyser kort inden festen, går det udover restauranten, der kan have svært ved at få en ny fest booket. 

- Vi går jo glip af en omsætning, siger Lene Hjorth. 

Restaurant Rebild Hus får i gennemsnit 4 aflysninger i konfirmationssæsonen. 

- Det er 160 mennesker, og hvis du ganger det med 600, forklarer restaurantejer Lene Hjorth. 

Det giver lige godt 100.000 kroner, som restauranten mister i omsætning. 

Men det er ikke kun omsætningen Lene Hjorth er ærgerlig over. Hun er også ked af at skuffe de andre, der kunne få glæde af en fest i Rebild Bakker.

- Det er jo endnu mere ærgerligt, hvis vi i realiteten har sagt nej til nogen, og så viser det sig så, at vi faktisk havde plads til dem, det er jo lidt træls,  siger hun.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland