Konservative er klar: Vil vælte Ulla Astman af formandsposten i Region Nordjylland

Det Konservative Folkeparti i Nordjylland opstiller 28 kandidater til regionsrådsvalget. Partiet går målrettet efter formandsposten med Per Larsen i spidsen.

Når krydserne skal sættes den 21. november ved regionsrådsvalget, vil der være hele 28 muligheder ud for Konservative. Det står klart efter en generalforsamling i storkredsen.

I spidsen for partiet står 51-årige Per Larsen, som fremlagde sin vision for sundhedsområdet i Nordjylland på generalforsamlingen. Han lagde vægt på, at familielægen skal bevares, at der skal være hurtig lægehjælp til alle dele af regionen, og at ventetiden i det nordjyske sundhedsvæsen skal nedbringes.

Ambitionen er klar. Det Konservative Folkeparti i Nordjylland vil indtage formandsposten efter Ulla Astman fra Socialdemokratiet, som har stået i spidsen for regionen siden december 2007, og som i januar meldte ud, at hun nu går efter posten som formand for Danske Regioner.

- Vi mener, at Per Larsen er den bedste til opgaven, og det mest seriøse alternativ til Ulla Astman. Han er reelt det bedste bud på en borgerlig regionsrådsformand, sagde Claus Bunk, formand for Det Konservative Folkeparti i Nordjylland, på generalforsamlingen.

Per Larsen var tilbage i oktober 2016 i Nordjylland Live-studiet til debat med socialdemokratiske Ulla Astman og Jess V. Laursen fra Venstre. Her fortalte Ulla Astman, at hun glæder sig til at dyste om titlen som formand. Hun lagde vægt på, at nordjyderne med hende ved roret har en formand, der kæmper for sikkerhed i kvaliteten af sundhedsvæsnet.

- Den vej har vi gået de seneste år, og det skal vi fortsætte med. Vi skal udbygge det offentlige sundhedsvæsen, så vi er sikre på, at der er en fri og lige adgang for alle borgere, sagde hun.

Se hele debatten her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland