Konservative: Regionen skal betale for forurenet grund

Det er os, der har forurenet, så det er os, der skal rydde op, siger det konservative regionrådsmedlem Per Larsen om omstridt grund i Terndrup.

Per Larsen, der er medlem er regionsrådet er ikke i tvivl om, hvad der skal ske med den tidligere sygehusgrund, som TV2 Nord i går kunne fortælle er sat til salg af regionen velvidende at den er forurenet.

- Vi skylder borgerne i Terndrup at løse den her sag, siger Per Larsen.

Og på spørgsmålet om hvem, der skal betale, lyder svaret fra det konsevative medlem af regionsrådet:

- Der er ikke andre til det end regionen. Vi lever i et samfund, hvor vi har det princip, at den, der forurener, skal rydde op efter sig og betale det, det koster, fastslår han.

Det er som nævnt Region Nordjylland, der er i fuld gang med at sælge en forurenet grund i Terndrup, hvor der tidligere lå et sygehus. Folk i byen er i oprør over, at grunden er forurenet, og der tilsyneladende intet sker, og forundrende over, at Region Nordjylland ifølge dem forsøger at løbe fra ansvaret ved at sætte grunden til salg i stedet for at få den renset.

Et nedbrydningsfirma har været i gang med at rense grunden i Terndrup, men sagen er nu endt i en strid mellem nedbrydningsfirmaet, et rådgivningsfirma og Region Nordjylland. Forureningen var eftersigende mere omfattende end først antaget og arbejdet blev derfor stoppet.

Grunden ligger i Rebild Kommune og her er kritikken fra byens viceborgmester, Allan Busk (Den Sociale Fællesliste), hård:

- Jeg mangler næsten ord for det. Det er vanvittigt det, de laver. Region Nordjylland flygter fuldstændig fra deres ansvar og jeg synes, det er en skandale af rang, siger Allan Busk.

Det er et par år siden, det gamle Terndrup Sygehus blev revet ned, og nu er grunden altså sat til salg. En del af grunden er blevet renset for olieforurenet jord, og i slagsopstillingen tages der forbehold for, at der kan ligge mere skidt i jorden.

- Det har jeg det meget dårligt med. Vi har drøftet det i lokalrådet og borgerforeningen, og vi var blevet lovet, at grunden skulle have været oprenset, siger Ivan Johansen, der er formand for Terndrup Borgerforening.

Det er både besynderligt og forkert, at Region Nordjylland er i gang med at sælge en af regionens egne grunde, når den sandsynligvis er forurenet. Sådan lyder det fra et af regionsrådets medlemmer.

- Jeg synes, at det er forkert, at vi som offentlig myndighed sælger en forurenet grund, der er beliggende i Terndrup - ja, for den sags skyld uanset hvor pokker, den er beliggende, siger Arne Nielsen (Socialdemokraterne), regionsrådsmedlem i Region Nordjylland.

Og fra den anden politiske side af salen er der nu enighed, for det konservative medlem af regionen, Per Larsen, mener, det er regionen, der skal handle.

- Borgerne kan ikke være tjent med, at der ligger en ubrugelig grund i byen, fastslår Per Larsen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland