Konservative tror ikke på bro-støtte for 600 millioner

Et flertal i Aalborg byråds beslutning om at bruge 600 millioner kroner på den tredje Limfjordsforbindelse vækker kritik - regningen risikerer at ende hos skatteborgerne, frygter man.

Dagen efter, at et flertal i Aalborg Byråd meldte ud, at de vil bidrage med 600 millioner kroner over 20 år til den tredje Limfjordsforbindelse, møder beslutningen kritik.

I aftalen står der nemlig, at det skal finansieres ved at Aalborg Kommunes ledighed skal bringes ned - ved at virksomheder i højere grad skal finde deres medarbejdere i jobcentret.

Men det er helt urealistisk at finde så mange penge ved få ledige i job, lyder kritikken. Virksomhederne kan nemlig slet ikke finde kvalificeret arbejdskraft dér.

- De stillinger, vi skal have besat, kan vi heller ikke få besat via jobcentret. Så det er den primære grund til, at vi ikke bruger jobcentret mere end vi gør i dag, siger Annemette Bühlmann, direktør på Hotel Scheelsminde i Aalborg, der ikke kan finde nok medarbejdere via Jobcentret. 

Et større samarbejde mellem jobcentret og erhvervslivet skal nedbringe ledigheden i Aalborg med i første omgang 200 personer. Men den plan er helt urealistisk lyder det i dag fra Konservative, som sammen med Enhedslisten står udenfor aftalen.   

- Nej det tror jeg bestemt ikke på. I dag er det jo sådan at erhvervslivet kan bruge jobcentret alt det de vil, og når de ikke gør det, så er det jo fordi de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft, lyder det fra Vibeke Gamst, der er konservativ byrådspolitiker. 

TV2 Nord har i dag talt med en række erhvervsdrivende i Aalborg, som alle oplever, at de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft blandt de ledige på jobcentret. Men Aalborgs borgmester tror på, at de gennem øget samarbejde kan få erhvervslivet til i højere grad at rekruttere blandt de ledige. 

- Det kunne jo godt være, at virksomhederne havde nogle de har overset - og jobcentret er i den grad klar til at levere, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Men kritikerne - og deriblandt den konservative Vibeke Gamst - frygter, at regningen for de lovede 600 millioner kroner ender hos skatteborgerne. 

 -Udgiften for Aalborg Kommune den er sikker - men indtægten, den er luftig - fuldstændig ud af det blå - jeg tror ikke på det, siger Vibeke Gamst. 


Seneste nyt

fra Nordjylland