Konstante hackerangreb truer Danmark: Aalborg Universitet ruster industrien

Aalborg Universitet afholdte I weekenden et hackathon, der skulle give de fremmødte studerende en smag for it-sikkerhed.

Danske virksomheder, såsom banker og energiselskaber, er under konstant trussel for at blive hacket og frastjålet personfølsomme oplysninger.

Derfor afholdte Aalborg Universitet i weekenden et hackathon, der skal vække interessen hos de studerende og styrke cybersikkerheden i Danmark.

Her skulle 70 it-studerende forsøge at hacke sig ind i et system, der var lavet til begivenheden.

- Så får du ligesom et indblik i, hvordan processen virker, når du er på den gode hackers side, siger Simon Steiner, der er studerende på Aalborg Universitet.

Her skulle de studerende dyste mod hinanden i, hvem der kunne løse flest hackeropgaver.

- Det har været rigtig sjovt. Vi er blevet delt ind i nogle grupper og har arbejdet med de her cases, og der var det her scoreboard, hvor man fik nogle point for at løse udfordringer, siger Simon Steiner.

Virksomheder skriger efter it-eksperter

Idéen er at give de studerende en interesse for sikkerhed på internettet, også kendt som cybersikkerhed.

- Det er rigtig vigtigt. Vi kan se, at virksomhederne slås med udfordringer i forhold til at rekruttere folk, men også i forhold til at cybersikkerhed bliver et større og større problem, siger Jens Myrup Pedersen, arrangør af hackathonet og ekspert i cybersikkerhed på Aalborg Universitet.

Blandt arrangørerne er også politiet, der oplever et alarmerende behov på it-sikkerhedseksperter.

quote Hele den finansielle sektor skriger på de her kompetencer, så det er meget, meget vigtigt.

Ba Doung Anders Le, Jyske Bank

- Vi kan bare konstatere igennem mange sager, at de danske virksomheder er eksponeret over for it-kriminalitet. Det kan bedst siges, at det er undtagelsen, hvis en virksomhed ikke har været udsat for et it-angreb inden for det sidste halve år, siger Johnny Vestergaard, Special Consultant ved det Nationale Cyber Crime Center hos Rigspolitiet.

Jyske Bank er en af de virksomheder, der i høj grad efterspørger studerende med skarpe it-færdigheder.

- Det er alfa og omega. Det er en af de vigtigste ting lige nu. Hele den finansielle sektor skriger på de her kompetencer, så det er meget, meget vigtigt, siger Ba Doung Anders Le, der har ansvaret for it-sikkerheden hos Jyske Bank.

- Men den øgede digitalisering har hele verdenens samlede forbryderskarre haft adgang til de nordjyske virksomheder, og det er virksomhederne ikke gode nok til at beskytte sig imod endnu, siger Johnny Vestergaard.

Arrangørerne håber nu på, at weekenden med hackathon har vækket de studerendes interesse for cybersikkerhed.

- Jeg har faktisk indtryk af, at der mange, der har lært rigtig meget. Og der helt sikkert nogen, der kommer hjem og tænker på at arbejde videre med nogen af de her ting, siger Jens Myrup Pedersen.

Aalborg Universitet regner med at holde op til flere hackathons inden for det næste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland