Kraftigt regnvejr ramte Thy: I Vestervig fik man 45 millimeter på fire timer

På fire timer faldt der 45 milimeter regn i Vestervig i Thy.

DMI - Danmarks Meteorologiske Institut - varslede torsdag eftermiddag om, at voldsomme regnbyger havde kurs mod Nordjylland, og at der torsdag eftermiddag kunne falde 'kraftig regn' og sågår også skybrud i de nordjyske kommuner langs vestkysten.

Kraftig regn er defineret som mindst 24 millimeter regnfald på seks timer og skybrud som mindst 15 millimeter på højst 30 minutter. Og i Vestervig i Thy klarede man disse krav i overmål.

- Der faldt 45 millimeter regn fra klokken 13 til klokken 17, og hovedparten faldt mellem klokken 15 og 17, så der har med garanti været kraftigt regnfald, og med meget stor sandsynlighed også skybrud, fortæller vagthavende ved DMI Henning Gisselø.

Der er observeret 'kraftig regn' ved flere målestationer i Thy torsdag eftermiddag og regnvejret bevægede sig også et stykke op ad Vestkysten til Jammerbugt-området, men her var det langt fra så kraftigt som det havde vist sig i Thy og ud over Nordsøen.

Intet sommervejr fredag

Henning Gisselø garanterer fredag morgen, at kraftig regn i en kaliber som det man oplevede i Vestervig torsdag, ikke vil gentage sig fredag, men derfor kan det sagtens blive vådt alligevel.

- Der er overskyet over det meste af landet fredag morgen og der kan komme byger mange steder, men det bliver ikke langvarig regn som vi så det torsdag. Og så begynder det faktisk at klare op i løbet af formiddagen i Vestjylland, så vi kan sagtens få solen at se, fortæller Henning Gisselø.

- Men det bliver ikke 27 grader som igår. Vi holder os til mere moderate 18-19-20 grader.


Seneste nyt

fra Nordjylland