Rasmus fik PTSD efter Afghanistan: Nu deltager han i sportsstævne for krigsveteraner

500 veteraner fra hele verden mødes i uge 19 til sportsstævnet Invictus Games i USA. Fælles for dem alle er, at de har fysiske eller psykiske skader efter deres deltagelse i krig.

Rasmus Wolf Møller fra Nørresundby har to gange været udsendt som soldat til Afghanistan. Udsendelser, der har givet ham posttraumatisk stress suyndrom - PTSD.

- Jeg tror, det er hele oplevelsen af Afghanistan, der har sat sine spor. Der var nogle kammerater, der blev dræbt dernede, og der var nogle oplevelser dernede. Jeg kan ikke pege på en specifik oplevelse, men da jeg kom hjem, kunne jeg klart mærke, at der var en forskel. Jeg var ikke den samme, siger Rasmus Wolf Møller til TV2 Nord

Onsdag rejser Rasmus Wolf Møller til USA. Her skal han deltage som roer i Invictus Games - et stævne for krigsveteraner, der har enten fysiske eller psykiske mén efter deres udsendelse.

Det er bare rart at møde andre mennesker, presse sig selv og ro som en sindssyg i en time. Bagefter kan man så sidde og snakke med de andre om, at man har sovet dårligt, eller har haft en lorteuge

 Rasmus Wolf Møller regner ikke med at vinde medaljer, men det er heller ikke derfor han tager afsted.

- Det er bare rart at møde andre mennesker, presse sig selv og ro som en sindssyg i en time. Bagefter kan man så sidde og snakke med de andre om, at man har sovet dårligt, eller har haft en lorteuge, siger Rasmus Wolf Møller til TV2 Nord.

Rasmus har stadig en kontrakt med forsvaret, men når den udløber om halvandet år, ved han ikke hvad han skal lave.

- Der skal ikke være tvivl om, at jeg helst vil blive ved med at være soldat, men det er svært når man har fået PTSD, siger Rasmus Wolf Møller til TV2 Nord.

Det er anden gang veteranerne mødes til Invictus Games.

 

Fakta: Invictus Games

  • Invictus Games er et sportsstævne i stil med de paralympiske lege
  • Alle deltagere - cirka 500 i 2016 - er krigsveteraner fra hele verden, der har enten fysiske eller psykiske mén efter deres udsendelse.
  • Invictus Games er indstiftet af Prince Harry, der selv har været udsendt til Afghanistan.
  • 2016-udgaven af Invictus Games finder sted fra 8. maj i Orlando, Florida.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland