Kritikken af Musikkens Hus tager til: -Det er noget rod

Endnu en lydmand stiller sig nu frem og kritiserer det offentligt støttede Musikkens Hus for at drive konkurrenceforvridende forretning, efter at lydudstyr med kulturhusets logo er blevet brugt på det private marked.

Musikkens Hus modtager omkring 14 millioner kroner i offentlige tilskud om året. Derfor er lydmand Lars Sørensen fra Øster Hornum forbavset over, at Musikkens Hus’ lydudstyr bliver brugt på det private marked.

- Jeg synes jo, at det er noget rod, hvis det er, Musikkens Hus får offentlige midler. Det er noget rod, hvis deres udstyr befinder sig i privat regi. Det burde blive i Musikkens Hus og lave de arrangementer, de laver dér, siger Lars Sørensen. 

TV2 Nord har fået fat i billeder fra koncerter med det nordjyske coverband Bryan Adams Tribute. Her viser billeder fra 2016, at en mixer med Musikkens Hus’ logo bliver brugt ved flere koncerter i kommerciel sammenhæng. Manden, der på det tidspunkt var ansat til at stå for lydproduktionen for det nordjyske band i privat regi, er også produktionschef i Musikkens Hus og står også dér for lydproduktionen.

- Det vil jeg karakterisere som stærkt konkurrenceforvridende. Er han musikchef, produktionschef i Musikkens Hus eller driver han udlejningsvirksomhed. Jeg mener ikke, at man kan begge dele med den stilling, han har, lyder det fra Lars Sørensen.

Byrådsmedlem: De skal holde sig fra det private marked

Byrådsmedlem Per Clausen (Enhedslisten) råder Musikkens Hus til at holde sig fra det private marked. 

- Jeg synes jo, at når man begynder på den her måde tilsyneladende og gå ud og agerer i direkte konkurrence med andre i et marked, der handler om at leje musikudstyr ud, så synes jeg ikke, at det er rimeligt, siger Per Clausen.

Vi har tidligere her på TV2 Nord fortalt, at Musikkens Hus i 2015 og 2016 har lejet lydudstyr af en eller flere ledende medarbejdere i huset for i alt 920.000 kroner. Flere kilder fortæller til TV2 Nord, at den ledende medarbejder, der har modtaget en del – hvis ikke alle 920.000 kroner for leje af lydudstyr, er den samme mand – altså den produktionschef som angiveligt har brugt lydudstyr fra Musikkens Hus til privat formål.

- Det er vel en vennetjeneste for sig selv ikke. Hvis du med den ene hånd kan fodre den anden hånd – at du sidder på en position i Musikkens Hus, hvor du kan bestemme, hvad ting skal koste at leje, og hvem man skal leje det af, så har du da en kæmpe fordel i forhold til os andre, fortæller Lars Sørensen.

Musikkens Hus vil ikke stille op til interview

TV2 Nord har igennem længere tid forsøgt at få et interview med Musikkens Hus’ ledelse omkring sagen, men de har ikke ønsket at stille op til et interview. I stedet har de sendt os denne mail:

”Musikkens Hus er på det seneste blevet kritiseret for indlejning og særligt udlejning af lydudstyr. Vi vil gerne understrege, at vi som privat virksomhed har handlet åbent, efter reglerne og efter godkendelse fra både revisorer og bestyrelse, ja sågar Aalborg Kommune, Kulturstyrelsen og med anmærkningsfri forvaltningsrevision. Der er tale om ligevægtige aftaler for ind- og udlejning i henhold til gængs branchekutyme, og Musikkens Hus har i husets første leveår været nøje afhængig af udvalgte leverandører, der har sikret rette kvalitet til konkurrencedygtige priser. Vi har dog forståelse for, at der stilles spørgsmålstegn ved det hensigtsmæssige i dele af praksis og vil på den baggrund nu ændre procedurerne fremadrettet”.

Spørgsmål, TV2 Nord gerne vil have haft svar på

TV2 Nord har dog sendt en række spørgsmål til Musikkens Hus, som vi gerne ville have haft svar på i forbindelse med sagen. De spørgsmål kan I læse her:

I har en produktionschef siddende, som lejer lydudstyr af jer til i private- og kommercielle formål i konkurrence med andre i lydbranchen. Er det en måde, I gerne vil drive forretning på?

I siger selv, at udlejning af lydudstyr ikke er en del af Jeres forretningsmodel. Hvorfor figurerer I så på det private marked?

I modtager 14 millioner kroner i offentlige tilskud om året. Flere folk i lydbranchen kalder det konkurrenceforvridende, at Jeres udstyr befinder sig på det private marked. Hvad siger I til det?

I siger selv, at når I lejer lydudstyr ud, så foregår det på markedsmæssige vilkår. Hvem fastsætter prisen på det lydudstyr, I lejer ud?

I har selv fortalt, at jeres produktionschef har modtaget minimum 1 million kroner for at leje lydudstyr ud til Musikkens Hus. Samtidig lejer han så lydudstyr af jer, som han bruger i sin egen forretning på det private marked. Der bliver brugt et ord som vennetjeneste om den måde, I driver tingene på?

Vil I være villige til at lægge dokumentation frem, der helt specifikt viser, hvad jeres egen produktionschef har betalt for at leje lydudstyr af jer, de gange det er sket?

Kan I forstå, hvis der er nogen, der stiller sig kritiske overfor den tredobbelt rolle, som jeres medarbejder har. Han er produktionschef, og lejer lydudstyr ud til Jer, og samtidig lejer I ud til ham?

Musikkens Hus har desværre ikke besvaret spørgsmålene.


Seneste nyt

fra Nordjylland