Krone Vinduer sælges - over de næste syv år

Krone Vinduer skal frem mod 2023 overtages af Dovista. Direktør Kaj Bundgaard fortsætter i virksomheden frem til da.

Aabybro-virksomheden Krone Vinduer, skifter ejere. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Køberen er virksomheden Dovista, der står bag 10 brands indenfor vinduer og yderdøre. Det nok mest kendte mærke i Dovistas portefølje er Velfac.

Salget skal, hvis konkurrencemyndighederne godkender det, ske gradvist frem til 2023.

- Krone Vinduer har oplevet en stærk udvikling over en længere periode. Vi kunne godt vælge at fortsætte den udvikling helt på egen hånd. Imidlertid må vi – som også andre i branchen har gjort de seneste år – erkende, at konkurrencen til stadighed skærpes, ligesom kundernes berettigede forventninger og krav til deres leverandører fortsætter med at stige, lyder det fra Kaj Bundgaard, der er direktør i Krone Vinduer.

- Mulighederne for succesfuldt at udvikle sig er derfor klart bedre, hvis man er en del af en større og stærkere virksomhedsgruppe. Vi har været så heldige at få muligheden for at blive en del af VKR Gruppen (ejer af Dovista red.), og da det samtidig kunne ske på en måde, som muliggjorde et glidende generationsskifte, var det umuligt at sige nej til, fortsætter direktøren der i dag også er majoritetsejer af aktieselskabet Krone Vinduer.

Dovista skriver i pressemeddelelsem at man er glad for, at Krone Vinduer har valgt Dovista som den fremtidige ejer af, der skal udvikle på Aabybro-virksomhedens kompetencer og position i branchen.

- Vi glæder os over, at Kaj Bundgaard fortsætter med at stå i spidsen for virksomheden mange år endnu, og at resten af ledelsesholdet ligeledes er med i næste kapitel af virksomhedens udvikling” siger administrerende direktør i DOVISTA A/S, Allan Lindhard Jørgensen.

Fakta: Krone Vinduer og Dovista

Kort om DOVISTA:
DOVISTA A/S er det aktive moderselskab for en stadigt voksende DOVISTA Gruppe med ti varemærker og virksomheder i syv lande, alle inden for vinduer, døre eller hertil knyttede produkter. DOVISTA indgår i den danske VKR-Gruppen, der beskæftiger 13.500 medarbejdere i 40 lande. VKR er fonds- og familieejet og har VILLUM FONDEN som hovedaktionær.

Kort om Krone Vinduer:
Krone Vinduer er en stærkt voksende producent af vinduer og døre til kunder i Danmark og omkringliggende lande. Virksomheden, der beskæftiger 140 medarbejdere, har i dag produktion på fabrikker i Harken og Aabybro.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland