Krydstogtssæson starter

Det bliver den bedste krydstogt-sæson nogensinde i Nordjylland. I dag blev sæsonen skudt i gang i Aalborg.

Saga Sapphire har sejlet den lange tur fra England. Det er det første krydstogtskib, der lægger til i Aalborg i år– og det er langt fra det sidste.

- Vi kan slet ikke få armene ned. Vi sår igen rekord. Og for Aalborg alene kan vi prale med 36 anløb henover hele sommeren, siger Lars Bech, der er Cruise manager ved Visit Aalborg.

Det er dobbelt så mange som sidste år – og de mange krydstogtskibe har stor betydning for byen.

- For det første generer det noget omsætning – vi ved fra en undersøgelse UCN lavede sidste år, at med de 21 anløb vi havde i 2016, der gav det en omsætning på 7,4 millioner og hvis vi skal lægge det sammen med de 36 vi har i år, kommer vi langt op to-cifrede millionbeløb, som det generer af omsætning i aalborg med krydstogtturisme, siger Lars Bech.

De 700 gæster på Saga Sapphirer hovedsageligt englændere. Også i Skagen slår de rekord. 31 anløb med 39.000 passagerer lægger vejen forbi byen i år. Det er over dobbelt så mange som i 2016.

- Vi kan med ro i sindet sige, at vi er kommet på verdenskortet inden for krydstogtsturisme i Nordjylland, siger Lars Bech.

Krydstogt-succesen i Nordjylland vil ingen ende tage

- Allerede nu kan vi se, at i 2018 bliver det endnu bedre og endnu større. Der får vi 42 anløb i Aalborg alene. Dvs. vi kommer over 35.000 gæster, der kommer til Aalborg fra vandsiden. Der jo eminent fantastisk, siger Lars Bech. 


Seneste nyt

fra Nordjylland