Kun få gider være datamatiker i Aalborg

Virksomhederne landet over mangler danskere, der har forstand på IT. Alligevel søger stadigt færre unge ind på de kortere videregående uddannelser

Danmarks ambition om at blive verdensførende inden for IT er truet. Der er nemlig ikke rigtig nogle IT-hænder til at løfte udfordringen.

Antallet af ansøgere på datamatikeruddannelserne er i år så lavt, at flere skoler - heriblandt Aalborg Handelsskole - har måttet opgive at oprette vinterhold. Antallet af dimittender i 2007 forventes at blive i underkanten af 200, hvilket er under halvdelen af de cirka 500, som branchen har behov for.

- De nyuddannede er så attraktive, at de bliver headhuntet, inden de har fået deres eksamen. Virksomhederne bliver nærmest fortvivlede, når de henvender sig ved eksamenstid blot for at få at vide at alle vores studerende allerede har fået job, siger uddannelsesleder Gert Simonsen på vegne af Business Colleges of Excellence til Ritzau.

Business Colleges of Excellence er en sammenslutning af fire af landets største erhvervsakademier på Århus Købmandsskole, TietgenSkolen i Odense, Aalborg Handelsskole og Hillerød Handelsskole-Lyngby Uddannelsescenter.


Seneste nyt

fra Nordjylland