Kun ti kampvalg i hele Nordjylland

Kun ti ud af 238 menighedsråd afholder i dag kampvalg. Og selv der, er stemmeprocenten formentlig lav. TV2/Nord fulgte med de få steder, der faktisk var valg.

I Elling - Strandby Sogn håber menighedsrådsformand Kurt Sørensen på genvalg. Men endnu mere håber han på, at valgprocenten kan snige sig op over 30 procent.

- Det er vigtigt for vores kirke, at folk engagerer sig. Heldigvis plejer vi at ligge højt i forhold til landsgennemsnittet. Det giver en god fornemmelse, fordi det er vigtigt for kirken som institution, at folk engagerer sig i den, siger Kurt Sørensen til TV2 Nord.

Der er i dag kun kampvalg i 10 ud af de 238 mednighedsråd under Aalborg Stift. På landsplan var der ved det seneste menighedrådsvalg kamp om pladserne i cirka 7,7 procent af landets sogne. Denne gang er det faldet til 4,8 procent. Og selvom Aalborg Stift forsøgte kreative midler, såsom kæmpebannere på Budolfi Kirke, ser stemmeprocenten altså ud til at falde.

I Brønderslev har man inviteret byens kommende konfirmander på besøg. De skal engageres og fastholdes i og omkring kirken også efter konfirmationen. Og her spiller menighedsrådet en vigtig rolle.

- Kirken er meget mere end gudstjenester. Vi har teenageklubber og andre ting der skal gøre at de unge bevarer en relation til kirken også efter de er blevet konfirmeret. Det arbejde skal fortsættes, også efter dette valg, siger næstformand Anders Hummelmose.

I Saltum holder Morten Marinus styr på valgkort og stemmer ved dagens kampvalg. Og selvom han sidder i folketinget og er medlem af kirkeudvalget, så mener han, input fra hans barndomsby kan hjælpe.

- De lovforslag, vi kigger på, kan jeg med stor fordel snakke med mit lokale menighedsråd om. Det er herude den politik, vi på Christiansborg beslutter, bliver ført ud i livet, så det er rart at være nede på jorden og i kontakt med, hvad folk mener, siger Morten Marinus (DF).

Valget i de 10 kredse, hvor der er kampvalg, fortsætter frem til klokken 20.00 tirsdag aften.


Seneste nyt

fra Nordjylland