Kunsten støvede kunsten af med udendørs arrangement

Der blev pustet nyt liv i både kunstværker og evergreens fra 1960'erne da Kunsten i Aalborg søndag afholdt arrangementet "Hit med Kunsten" under åben himmel.

Søndag blev 140 kunstinteresserede nordjyder klogere på 60'ernes kunst og musik da Kunsten i Aalborg afholdt "Hit med Kunsten" i det nordjyske sommervejr i skulpturparken ved museet.

"Hit med Kunsten" havde til formål at gøre op med fordommen om at kunst er støvet, kedeligt og forbeholdt akademikere med rullekrave og hornbriller. Og derfor greb museet opgaven an på en anderledes måde.

- Kunsten viser sig fra en anden side i dag. Vi prøver at være meget upretentiøse i tilgangen til at opleve kunst, og på at tage kunsten med ud i nye sammenhænge, fortæller museeumsdirektør Gitte Ørskou.

Hun havde søndag TV-vært og kunsthistoriker Peter Kær med som opbakning. De to guidede sammen med et sangkor publikum sikkert gennem 60'ernes kunst- og musikværker. Og Peter Kær var glad for, at han kunne være med til at formidle kunst på en anderledes måde.

- Mit stik er, at det skal være meget nemt at gå til. Og så har jeg altid godt kunnet lide musik, så den her blanding af musik og kunstsnak, hvor folk er deltagende, er lige noget for mig, siger Peter Kær.

Der blev fremført flere klassikere fra et stort musikalsk årti, og mellem musiknumrene fortalte Gitte Ørskou om kunstnere fra Andy Warhol til Per Kirkeby.

- At man også kan tale om Andy Warhols billeder samtidig med, at man hører noget popmusik fra 60'erne, det tror vi er med til at give en større forståelse for det årti, siger Gitte Ørskou.

Peter Kær håber, at det anderledes kunstarrangement kan være med til at åbne flere menneskers øjne for den samme førnøjelse, som han finder i kunsten.

- Kunsten får mig til at reflektere over mit liv, og min forhistorie og hvor, jeg er på vej hen, og det synes jeg er vigtigt for os alle sammen at kunne bruge kunsten til at forstå vores måde at være på.


Seneste nyt

fra Nordjylland