Kunstmuseum klar til genåbning

Efter halavandet års arbejde med at restaurere den verdenskendte, fredede museumsbygning, der huser KUNSTEN i Aalborg, er man 22. januar klar til igen at slå dørene op.

31. maj 2014 slog Kunsten i Aalborg dørene op for sidste gang i mere end halvandet år. Dagen efter gik det store arbejde med at restaurere og modernisere museet nemlig igang, og nu varer det ikke længe før hele Nordjylland kan se resultatet af det store arbejde.

22. januar genåbnes Kunsten officielt, og det bliver, som det sig hører og bør, med fest- og skåltaler fra flere kendte stemmer. Den officielle åbningstale står kulturminister Bertel Haarder (V) for, men også borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), museumsdirektør Gitte Ørskou og Leise Mærsk Mc-Kinney Møller skal holde tale.

Sidstnævnte er bestyrelsesmedlem i Kunstens bestyrelse og taler for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, der har været med til at støtte restaureringen.

Formålet med den store byggeopgave har været at transformere Kunsten til et moderne og mere helstødt museum, og det "nye" Kunsten har blandt andet fået en ny udstillingshal, nye familie- og undervisningslokaler, ny café og butik og en totalrenoveret skulpturpark med en ny stor terrasse. Derudover er der udskiftet ikke mindre end 317 tons italiensk marmor inde og udenpå museumsbygningen.

Den officielle åbning 22. januar er ikke åben for offentligheden, men allerede 23. januar kan alle, der er interesserede i at besøge det gennemrenoverede museum gøre det - og nyde en international åbningsudstilling.

Det er udstillingen Idea of Landscape af Imran Qureshi, der er en af Pakistans største samtidskunstnere og denne udstilling er hans første i Skandinavien. 

30. november viste vi i Nordjylland LIVE hvordan det foregik, da Kunstens kunst skulle hjem til Aalborg igen - fragtet fra en hemmelig opmagasinering et sted i Nordjylland. Se eller gense indslaget her.

Den kunst, som KUNSTEN i Aalborg har haft opmagasineret i forbindelse med museets renovering, er nu på vej hjem. Vi var med på et af de hemmelige opbevaringssteder

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland