Kunstner skal gå på en streg i 13 døgn i træk

Kunstneren Michael Richardt skal opholde sig på en lyserød streg, der går rundt i en af Aalborg Universitets bygninger.

Tirsdag præcis klokken 16 begyndte kunstneren Michael Richardt og hans mor en 13 døgn lang performance kaldet Navlestreng. Det er endnu en forestilling i det store Rule Pink-projekt, hvor kunstneren beskriver og hylder sin mor sammen med sin mor.

Performancen finder sted i AAU's bygning CREATE på havnefronten i Aalborg, og den blev sat i gang, da Michaels mor slog en hulahopring beklædt med papir ned over kunstnerens hoved symboliserende en undfangelse, sædens indtrængen i et æg.

Kunstneren tog straks fat på sin lange vandring på en cirka 400 meter lang lyserød streg på gulvet, der leder ham rundt i bygningen. Stregen går blandt andet forbi et toilet og et lille rum, hvor Michael kan være sig selv. Men han skal blive på stegen, og så må han i øvrigt ikke tale med nogen undervejs.

- Det bliver sindssygt hårdt fysisk og psykisk. Og efter et par dage mister jeg tidsfornemmelsen, sagde Michael Richardt, inden han gik i gang.

Han har tidligere gennemført en syv døgn lang performance i Nordkraft i Aalborg.

Hans mor Malou Abrahamsen får denne gang ikke nogen større rolle, men hun skal hver dag komme med mad til sin søn iført en lyserød kappe. Hun er alvorligt bekymret for, om hendes Michael klarer at blive på stregen i 13 døgn uden at lide overlast.

- Jeg ville ikke kunne klare det. Jeg tror, jeg ville blive bims, siger den bekymrede mor, mens hun kigger eften sønnen, der med langsomme, afmålte bevægelser skrider op ad den store orange trappe midt i det store rum iført en lang hvid kjole, lyslilla paryk og bare tær, der hver gang lander på stregen.

Performancen slutter 7. november klokken 16 ved, at en navlestreng klippes.


Seneste nyt

fra Nordjylland