Smuk kvinde dukker frem bag mur

Flere steder i Aalborg er husgavle blevet pyntet op med kunst i verdensklasse. I går blev et gavlmaleri færdigt i Vejgaard, og i dag dukkede en smuk kvinde frem på bygning i Christiansgade.

En stor, trist husgavl er et perfekt lærred for kunstnere, og i disse dage har Aalborg fået to nye kunstværker. 

I centrum af Aalborg har verdensstjernen Vhils, som går under det borgerlige navn Alexandre Farto, sammen med sine hjælpere udført et værk for første gang i Danmark. 

- Vi er meget stolte over, at Vhils er kommet til Aalborg. Han har stået på vores ønskeliste længe. Han er verdenskendt for sit unikke udtryk og sin metode, hvor han hugger sine motiver ud i pudsede vægge, siger Lene Kirk fra Galleri Kirk, der har stået for at få Vhils til at hoppe i arbejdstøjet i Nordjylland. 

Vhils udsmykker en gavl i Christiansgade i det centrale Aalborg, og dermed er endnu et værk i galleriets femte sæson af gavlmaleriprojektet 'Out in the Open'. Og Lene Kirk lægger ikke skjul på sin begejstring over Vhils' kvaliteter.

- Han har en enestående teknik og er blevet hyldet som kunstner med en af de mest overbevisende tilgange til kunst skabt på den urbane kunstscene. Han ødelægger for at kreere på en måde, hvor motiver træder mere og mere frem, efterhånden som processen skider fremad med bor og mejsel.

I Vejgaard har australske Fintan Magee samtidig været i løbet af den sidste uge, og hans gigantiske værk er færdigt på Tove Ditlevsensvej.

Kunstnergruppen Vhils har hugget en smuk kvinde frem på mur i Aalborg.
Kunstnergruppen Vhils har hugget en smuk kvinde frem på mur i Aalborg.
Foto: Mick Knive Anderson

Seneste nyt

fra Nordjylland