Kurven er knækket: Medlemmer strømmer til de nordjyske idrætsforeninger

Især badminton har været med til at trække næsten 2400 nye medlemmer ind i de nordjyske idrætsforeninger det seneste år.

Antallet af nordjyder, der går til fodbold, badminton og gymnastik i lokale idrætsforeninger har i mange år været for nedadgående. Måske fordi fitnesscentre har lokket med mere uforpligtnede træningstilbud. Men nu ser det ud til, at kurven for foreningsmedlemstallet er knækket.

I Nordjylland er der fra 2016 til 2017 kommet 2400 flere medlemmer og 20 nye foreninger. Det viser en ny opgørelse fra DGI Nordjylland.

Badminton hitter

Særligt én idrætsgren får en stor del af æren for væksten - nemlig badminton, som har trukket næsten 450 nye spillere ind i idrætshallerne på et år. 

- Vi har i 2017 fået flere foreningsaktive i Nordjylland, og det er en udvikling som jeg er rigtig glad for. Men det betyder bestemt ikke, at vi kan hvile på laurbærerne, for der er lang vej igen, hvis vi skal opfylde målene i vores vision Bevæg dig for livet. Derfor er det også fantastisk at se, at vores prioriteringer og samarbejder, specielt på badmintonfronten, bærer frugt, siger formand for DGI Nordjylland, Palle Fogh. 

Badminton i Nordjylland er et af de områder, der takket være et samarbejde mellem idrætsorganisationer, kommuner og foreninger har gennemgået den største udvikling. I Nordjylland er der nu 12.468 medlemmer i badmintonklubberne.

Flere skal være foreningsaktive

Opskriften på badmintonsuccesen er egentlig enkel, og derfor er det også DGI's håb, at den kan bredes ud til andre dele af foreningerne:

quote Sammen står vi stærkere, og vi har en fælles opgave, der skal løses.

Palle Fogh, DGI Nordjylland

- Der arbejdes målrettet med at skabe badmintontiltag i tæt samarbejde, så klubberne oplever koordinerede aktiviteter, der er skræddersyede til de ønsker og behov, som klublivet har - og det er sådan vi fremadrettet skal sikre endnu flere aktive, også på andre områder, siger DGI-formand Palle Fogh.

DGI har en ambition om, at 75 procent af alle danskere skal være fysisk aktive - heraf 50 procent i forenignerne. Det er målsætningen i projektet "Bevæg dig for livet". 

- Det er en stor opgave, som ingen kan løfte alene, og derfor tænker vi hele tiden i øget samarbejde mellem os som organisation, foreningerne og kommunerne. Sammen står vi stærkere, og vi har en fælles opgave, der skal løses, siger Palle Fogh.


Seneste nyt

fra Nordjylland