Kvisseldrabet: Anklager kræver 9-10 års fængsel til datter for drab på mor

Den 16-årige pige og 29-årige mand, som slog pigens mor ihjel i oktober, får deres dom om få timer. Anklageren har netop krævet 9-10 års fængsel til pigen og 12-14 års fængsel og udvisning for bestandigt til den 29-årige mand.

Anklager Karina Skou har netop forlangt strenge straffe til de to dømte i sagen om Kvisseldrabet, hvor en 40-årig kvinde blev slået ihjel af sin datter og pigens kæreste med henved 20 knivstik.

Anklageren mener, der er tale om skærpende omstændigheder: Drabet er begået i forening, det er meget voldsomt med adskillige knivstik, moderen var et værgeløst offer - moderen sov, drabet var planlagt, og der er et klart drabsforsæt. Desuden mener anklagere, at den 29-årige burde have været den voksne, og at der ikke er nogen formildende omstændigheder.

Anklageren vil have den nu 16-årige datter idømt ni-ti års ubetinget fængsel for drabet på moderen. Hun kalder pigen for 'kold'. Pigen skal desuden frakendes retten til at arve, mener anklageren.

Stor interesse for sagen

Retten i Hjørring er fyldt op af tilhørere og pressefolk, der vil overvære strafudmålingen.

Pigen og manden blev torsdag dømt skyldige for mordet, hvor den dengang kun 15-årig pige sammen med sin daværende 28-årige irakiske kæreste i fællesskab slog pigens mor ihjel i oktober sidste år.

Et enigt nævningeting kendte torsdag datteren og hendes kæreste skyldige i drabet, hvor pigens mor blev stukket ihjel med over 20 knivstik, mens hun lå og sov i sin seng i hjemmet i Kvissel.

Datteren blev anholdt kort efter drabet i hjemmet , og næste dag blev hendes kæreste anholdt i sin lejlighed i Frederikshavn, hvor man også fandt blodspor, der forbandt ham til gerningsstedet.

I dag bliver straffen så udmålt ved Retten i Hjørring.

Begge egnet til straf

Pigen er erklæret normalt begavet, dog lidt umoden, ikke sindssyg og heller ikke sindssyg i gerningsøjeblikket. Retslægerådet har anbefalet en normal straf, så det gjorde anklager Karina Skou også.

Retslægerådet har beskrevet den 29-årige iraker som tungt begavet, men ikke mentalt retarderet. Han er uden uddannelse og har haft traumatiske oplevelser, og der er fundet symptomer på PTSD.

Han er ligesom pigen erklæret egnet til almindelig straf, så det påstår anklager Karina Skou også sammen med en påstand om udvisning for bestandigt.

9-10 år til pigen og 12-14 år til manden

Anklager og de to forsvarsadvokater procederede inden frokost, og dommene afsiges formentligt ved 13-tiden i eftermiddag.

Efter anklageren påstande om strenge straffe, sad pigen som de andre retsdage blot og stirrede lige ud i luften, mens den 29-årige brugte al sin koncentration på at følge med i tolkens oversættelser.

Forsvarere: Formildende omstændigheder

Ikke uventet krævede begge forsvarere mildere straffe end påstået af anklager Karina Skou.

Pigens forsvarer mener, at det er en formildende omstændighed, at hun er så ung, som hun er, og at hun kom ind i et dårligt miljø, hvor hun kom under indflydelse af den ældre gerningsmand. Forsvareren endte med at påstå fem års fængsel til den 16-årige datter.

Mandens forsvarer påstod, at der var en række formildende omstændigheder, blandt andet at den 29-årige skulle have været med i en milits i hjemlandet i Irak og været under Al Qaedas fangenskab. Derfor påstod forsvareren, at en retfærdig dom skal lyde på 10 års fængsel uden udvisning.

OPDATERES


Seneste nyt

fra Nordjylland