Kyst og sommerland trækker: Jammerbugt scorer flest turister i Nordjylland

På fem år har Nordjylland oplevet vækst i turismen på 10 procent. Bedst står det til i Jammerbugt Kommune, som havde 1,6 millioner overnatninger i 2017.

Turisterne strømmer til Nordjylland - bogstaveligt talt. Siden 2013 er det kun gået én vej for nordjysk turisme, og det er opad. Antallet af overnatninger er nemlig steget frem til 2017 med 10 procent, så der sidste år blev registreret 7,7 millioner turismeovernatninger i Nordjylland.

Men det er ikke den nordjyske hovedstad, Aalborg, der løber med rekorden i overnatninger.

Det gør derimod Jammerbugt Kommune, som i 2017 havde 1,6 millioner overnatninger. Det gør også Jammerbugt til den femtestørste turismekommune i Danmark, skarpt efterfulgt af Hjørring og Frederikshavn, som ligge henholdsvis nummer seks og nummer otte i Danmark målt på turisme.

Det viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Og det er især to ting, der trækker turisterne til: Kyst og natur er kronjuvelerne i Nordjylland. I Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner bliver der tilsammen foretaget 5 gange så mange overnatninger som i Aalborg og 4 gange så mange som i Aarhus.

Blandt andet turistmagneterne Blokhus, Løkken og Fårup Sommerland er med til at trække antallet af overnatninger godt op, lyder vurderingen fra Dansk Erhverv.

2018 tegner godt

Også for 2018 ser det godt ud for Nordjylland. Sådan lyder det fra direktør i Fårup Sommerland og bestyrelsesmedlem i VisitNordjylland, Per Dam.

- Det kan ikke blive ret meget bedre. Vi håber, det her solskin fortsætter. Når jeg tænker et år tilbage med alle de regnvejrsdage, så er det her jo bare rigtig dejligt. Så bliver Nordjylland ikke bedre, siger Per Dam med henvisning til den rekordvarme sommer, året indtil nu har budt på.

Den har nemlig fået turisterne til at trække til Nordjylland, og det kan mærkes i forlystelsesparken, på campingpladser og hoteller. Noget, der har været tiltrængt, mener Per Dam.

- Det ser godt ud ovenpå tre år, hvor vi har haft skuffende somre, fordi vejret ikke lige har været helt med os. Der kan vi godt mærke, at det er gået lidt mere trægt med bookningerne rundt omkring, men en god maj og juni har sat en gryende optimisme i gang her i højsæsonen, der lige er startet, siger han.

- Det er selvfølgelig de næste tre-fire uger, der for alvor er afgørende for os. Så vi håber, at vi får en god sæson overalt i Nordjylland, tilføjer Per Dam.


Seneste nyt

fra Nordjylland