Kystdirektoratet: Sommerhusejere skal fjerne beton på Lønstrup Klint

Sommerhusejerne tættest på Lønstrup Klint skal fjerne den beton, der er hældt ned på stranden. Sådan lyder det fra Kystdirektoratet.

For knap tre uger siden hældte ukendte gerningsmænd beton nedover skrænten på et fredet område ved Lønstrup.

Hjørring Kommune anmeldte straks sagen til Kystdirektoratet, som efterfølgende har anmeldt det til Nordjyllands Politi.

Nu har Kystdirektoratet taget sagen i egen hånd. De varsler nemlig et påbud om at pålægge de sommerhusejere, der bor tættest på Lønstrup Klint, at fjerne den beton, som blev hældt ned på stranden den 23. december.

- Vi sender påbuddet til de husejere, fra hvis grund der er foretaget arbejde fra - altså gravet sand af osv. For når arbejdet er sket fra deres grunde, må det være deres ansvar at rydde op igen, siger Hans Erik Cutoi-Toft, områdechef for kystzoneforvaltning, Kystdirektoratet. 

Nordjyllands Politi er ikke inde i sagen endnu, og kommer det kun, hvis påbuddet ikke efterleves, eller hvis sommerhusejerne klager over påbuddet. Kystdirektoratet håber på, at påbuddet bliver imødekommet.

- Hvis grundejerne siger, at de ikke har noget med det at gøre, så må vi jo tage det op igen, og forholde os til de svar der kommer, og ellers må vi politianmelde det, siger Hans Erik Cutoi-Toft.

Det har endnu ikke være muligt at få kommentarer fra sommerhusejerne eller medlemmerne fra Grundejerforeningen. 

I videoen herunder, fortæller TV2 Nords reporter, Christian French, hvordan det hele startede.  

Formand for Grundejerforeningen Strandfogedgården i Lønstrup, Erling Mikkelsen, så i dag hærværket ved klinten med egne øjne.

Seneste nyt

fra Nordjylland