Lægemangel i Hjørring: Regionen åbner midlertidig klinik

Lægesituationen i Hjørring har længe været hårdt spændt for. Lige nu har cirka 60 tilflyttere ikke mulighed for at vælge ny læge.

Regionen har set sig nødsaget til at åbne et midlertidigt lægetilbud i Hjørring.

Praktiserende Lægers Organisation har sagt, at de ikke kan finde en løsning, for ingen af de praktiserende læger har åben for tilmelding.

Men situationen i Hjørring er altså, at godt og vel 60 tilflyttere på nuværende tidspunkt ikke har nogen læge, mens andre borgere gennem længere tid har været anvist til en læge, der ligger længere væk end 15 kilometer fra deres bopæl.

Derfor er en midlertidig regionsdrevet lægeklinik nu blevet placeret i forlængelse af Regionshospitalet i Hjørring.

Hvor længe, ordningen skal vare ved, er endnu uvis, fortæller medlem af Forretningsudvalget i Region Nordjylland Per Larsen fra Det Konservative Folkeparti.

- Vi håber, at en læge melder sig på banen til at overtage patienterne, siger han.

Det er ikke første gang, Hjørring står i de her problemer. Siden 2014 har der tre gange været behov for at åbne en regionsklinik.

Til april 2017 lukker en solopraksis ned, og det kan komme til at betyde endnu større lægeproblemer i kommunen. 2.486 borgere er tilknyttet den praksis.

- Vi er opmærksomme på det, men vi ved endnu ikke, hvad løsningen bliver der, fortæller Per Larsen, medlem af Forretningsudvalget, Region Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland