Læger føler sig syltet af Region Nordjylland

Region Nordjylland gør ikke nok for at fastholde de yngre læger, der faktisk gerne vil uddanne sig i regionen.

Særligt Nordjylland er blevet et populært uddannelsessted for medicinstuderende, men hvis regionen ikke strammer op, risikerer Nordjylland at miste momentum og lægekræfter - sådan lyder det fra de yngre læger selv.   

Sara Søndergaard i er gang med sin kliniske basisuddannelse (tidligere kendt som turnus) i lægehuset i Vestervig. Hun har overstået første del på Thisted Sygehus, til september er hun færdig og klar til lægefaget. Alligevel er der malurt i bægeret: Hun og flere andre KBU-læger føler ikke, at Region Nordjylland gør tilstrækkeligt for at fastholde de unge læger, når de er færdige med deres uddannelse.

- Vi har aldrig snakket med regionen, der er ikke nogen fra regionens side, der har spurgt mig eller mine kollegaer, om vi har lyst til at blive her, eller hvordan det går, siger Sara Søndergaard.

quote Vi har aldrig snakket med regionen, der er ikke nogen fra regionens side, der har spurgt mig eller mine kollegaer, om vi har lyst til at blive her

Sara Søndergaard, KBU-læge

Det kan få konsekvenser, at Region Nordjylland ikke gør tilstrækkeligt for at fastholde de unge læger, når de er færdige med deres uddannelse.  

- Dem, jeg kom hertil sammen med, vi kom syv, og de seks andre, de er på vej væk, siger hun.     

Opråbet fra de yngre Thy-læger kommer i en tid, hvor Thisted Sygehus ellers har formået at vende mange års uheldig tendens og faktisk er blevet et af landets mest søgte. Derfor ærgrer det Region Nordjylland, at de ikke formår at udnytte momentum og fastholde de unge læger.  

Formanden for De Konservatives gruppe i regionsrådet Per Larsen har bedt om at få sagen på diskuteret ved dagens møde i regionsrådet.   

- Der er nogen steder, hvor kæden hopper af, for de føler ikke, at regionen har stået med åbne arme og vil hjælpe dem på vej, siger Per Larsen (K).   

quote Vi skal da i den grad ride videre på den bølge vi har med succesen med at have de unge læger heroppe, for vi får også brug for dem, når de bliver speciallæger

Ulla Astman, regionsrådsformand

Derfor lægger både Per Larsen og regionsrådsformanden på baggrund af dagens møde op til, at der fremover skal være øget opmærksomhed på kontakten med de yngre læger. De foreslår blandt andet en udvidet mentorordning og opfølgende samtaler med de unge læger, når kommer ud i lægepraksisserne.   

- Vi skal da i den grad ride videre på den bølge vi har med succesen med at have de unge læger heroppe, for vi får også brug for dem, når de bliver speciallæger, så derfor skal vi passe og pleje dem rigtig godt, siger Ulla Astman (S). 

Et udvalg under regionen skal nu undersøge, hvad de kan gøre for at fastholde flere læger i Nordjylland. 

Regionen gør ikke nok for at få unge læger til at blive i Nordjylland

 


Seneste nyt

fra Nordjylland