Lærer kendt skyldig i vold mod elever

En 42-årig lærer er idømt tre måneders betinget fængsel for at have bundet og slået elever i 2. klasse. Han frikendes dog for en lang række forhold.

Flere forældre til børn på Gudumholm Skole var mødt op i Retten i Aalborg for at overvære domsafsigelsen i sagen mod en 42-årig lærer, som var tiltalt for at have bundet, slået, ydmyget og truet eleverne i 2. klasse.

Fredag klokken 13 faldt dommen. Den 42-årige kendes skyldig i vold, frihedsberøvelse og tvang. I alt kendes han skyldig i otte forhold, mens han frikendes for 21 forhold i anklageskriftet. Han idømmes tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Han frakendes desuden retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter at have med børn og unge under 18 år at gøre i en periode på fem år.

De otte forhold, hvor retten fandt den 42-årige skyldig, drejer sig om, at han har tapet elever fast til bordene, bundet to elever til en stolpe, og at han har slået elever over fingrene med en lineal og et kosteskaft. Desuden er han dømt for i et tilfælde at have tvunget to elever til at holde en andens hænder fast, mens hun blev slået med et kosteskaft.

I alt er volden, tvangen og frihedsberøvelsen gået ud over otte af klassens elever.

En 42-årig lærervikar er idømt en betinget straf efter vold og frihedsberøvelse mod en række elever i 2. klasse på Gudumholm Skole tilbage i 2015.

Læreren var ansat i et vikariat på Gudumholm Skole fra august til oktober 2015, men sagen begyndte først at rulle ved årsskiftet 2016/2017, hvor to elever fortalte deres forældre, at de var blevet slået og bundet af læreren.

I sin afgørelse og i strafudmålingen har retten lagt vægt på børnenes alder og deres indbyrdes påvirkning. Der udbetales ingen tortgodtgørelse til børnene, da retten har vurderet at frihedsberøvelserne ved fastbinding har været kortvarige.

Den 42-årige har hele tiden fastholdt, at han var uskyldig, og at anklagerne mod ham var det pure opspind. Han ønsker fortsat frifindelse, og derfor har han på stedet anket dommen til landsretten.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland