Lærerne er ikke klædt godt nok på til seksualundervisning

Mange lærere er ikke rustet til at varetage undervisningen. Sådan lyder det fra Sex & Samfund, som nu vil have gjort seksualundervisningen obligatorisk på læreruddannelserne.

Det kniber for lærerne at lære fra sig, når det kommer til det med bierne og blomsterne. Så nu vil organisationen Sex & Samfund gøre seksualundervisningen obligatorisk på læreruddannelsen. 

Og netop i denne uge - Uge Sex - er der ekstra fokus på emnet i undervisningen, så 7.x fra Sofiendalskolen er taget til alternativ Uge Sex på Nordkraft i Aalborg.

Og netop seksualundervisning er en vigtig ting, hvis man spørger eleverne 

- En eller anden dag sker der noget med ens krop, og så er det jo godt at vide, hvad det er, siger Mai Macedo Poulsen. 

Seksualundervisning på læreruddannelserne udbydes som et frivilligt kursus. Men meget få studerende får taget kurset, viser en rundringning, som Sex & Samfund har lavet til alle landets læreruddannelser. 

Værst står det til i Nordjylland, hvor kun 3,7 procent kommer igennem kurset. Derfor vil Sex & Samfund nu gøre kurset obligatorisk. 

En af Sex & Samfunds pointer er, at mange lærere aldrig er blevet undervist i, hvordan de skal håndtere seksualundervisningen, når de går fra læreruddannelsen og ud i klasseværelset. I anledning af Uge Sex er det derfor UngNord,  der står for at undervise 7.x i seksualundervisning. Men resten af årets uger ligger opgaven hos kontaktlærer Kristine Gunneklev - og det føler hun sig ikke klædt på til. 

- De øvelser, som Charlotte har lavet, ville jeg ikke bare kunne knipse i fingrene og finde frem, siger Kristine Gunneklev. 


Seneste nyt

fra Nordjylland