Læsø går lang weekend i møde: Borgmester-tagfat fortsætter til mandag

Der bliver snakket og forhandlet og hvisket i krogene på Læsø, hvor Venstre stadig arbejder for at lidt indflydelse - og måske en anden borgmester fra årsskiftet.

Hvis læsøboerne - og resten af Danmark for den sags skyld også - havde troet, at alt ville falde på plads, da Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti onsdag aften blev præsenteret som ny borgmester på Læsø, så kan de godt tro om igen.

De seneste dage har Venstre og siddende borgmester Tobias Birch Johansen gjort deres for at få Socialdemokratiets Folmer Hjort Kristensen til at løbe fra aftalen med DF og Læsø Listen - endda med at løfte om, at han så kunne få borgmesterkæden.

Et tilbud, socialdemokraten ikke er umiddelbart har jublet over, og nu ser det altså ud til, at der først kan siges noget endeligt om udfaldet af magtkampen på mandag. 

Og det ægrer læsøboerne.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at Venstre har fået så mange stemmer, og de så bliver holdt udenfor på den måde, som de jo bliver lige i øjeblikket, siger Kitt Isaksen, borger på Læsø.

Venstre arbejder ellers ihærdigt på at sikre sig lidt indflydelse. Med fire mandater har partiet fået det absolut valg af alle på Læsø, men i udspillet fra de fem mand i oppositionen er der ikke levnet meget magt til Tobias Birch Johansen og partifællerne. Det håber, borgmesteren at lave om på ved at præsentere et nyt udspil fra resten af den nye kommunalbestyrelse på mandag. 

Indtil da må læsøboerne altså væbne sig med tålmodighed og acceptere, at borgmesteren om et par dage måske alligevel ikke hedder Karsten Nielsen.

- Nu har jeg været heroppe i snart 20 år, så jeg har nok lært at leve med det kaos, siger Bodil Nielsen fra Læsø til TV2 Nord. 


Seneste nyt

fra Nordjylland