Læsø sløser med datasikkerheden

Læsø er en af fire danske kommuner, som får alvorlig kritik for ikke at overholde persondataloven.

Datatilsynet har været på besøg i Læsø Kommune, og det har givet anledning til kritik af den nordjyske kommune. Tilsynet har givet ø-kommunen prædikatet "meget kritisabelt" for Læsø Kommunes evne til at overholde persondataloven.

Det er et stikprøvebesøg i 16 danske kommuner, der har afsløret, at det flere steder kniber med at overholde persondataloven, det skriver IT-magasinet Computerworld.

- Vores stikprøver viser, at nogle af kommunerne faktisk er godt på vej til at få fod på det. Men der er desværre også en del tilfælde, hvor det halter på de specifikke områder, som vi har undersøgt. Der er brug for mere fokus på reglerne om aftaler og kontrol, siger Datatilsynets leder, kontorchef Lena Andersen.

Datatilsynet konkluderer, at der er omfattende mangler i fire af de 16 kommuner, tilsynet har besøgt. En af kommunerne er Læsø Kommune.

- I disse fire kommuner har Datatilsynet endvidere fundet anledning til at orientere byrådet om de konstaterede brud på persondataloven, skriver tilsynet på sin hjemmeside.

Datatilsynet har også fundet mangler i Rebild Kommune, som har fået prædikatet "beklageligt" hæftet på sin omgang med persondata. Det betyder, at der er konstateret mangler af mere begrænset omfang.


Seneste nyt

fra Nordjylland