Læsø vil gøre opmærksom på tangtage: De er unikke i hele verden

Læsø har som det eneste sted i verden huse, der har tag af tang. Det er der bare for få, der ved. Derfor vil Læsø gerne have de brune turistskilte sat op, for at lokke flere til øen.

Huse med tag af tang er uhyre sjældne. De findes kun meget få steder i verden. Et af de steder er på Læsø.

- Tangtagene er specielle, fordi Læsø er det eneste sted i hele verden, de findes. Så det er meget specielt, fortæller viceborgmester i Læsø Kommune, Tobias Birch Johansen (V). 

Der er dog ikke ret mange, der kommer og ser de sjældne huse. Der er simpelthen for få, der ved, at de eksisterer. Derfor vil Læsø Kommune gøre lidt ekstra for at informere folk på fastlandet om attraktionen på øen. Det skal gøres ved hjælp af de brune attraktionskilte. Sådan et skilt vil Læsø Kommune gerne have sat op i Frederikshavn.  

De brune skilte står på motorveje landet over. Problemet er bare, at pladsen lige ud for Frederikshavn allerede er optaget. 

- Vi har i samarbejde med Frederikshavn Kommune søgt om tilladelse til at sætte et skilt op inde i byen. Det er jo kommunalt område, og det har Frederikshavn Kommune indvilget i, at det må vi gerne, fortæller Tobias Birch Johansen. 

Det er vejdirektoratet, der behandler ansøgningerne, hvorefter det er op til det regionale udvalg at tage stilling til, om skiltene kan sættes op. Her er det lokale medlem positiv.

- Jeg synes, det er en god ide. Vi er nødt til at fortælle om de seværdigheder, vi har, for eller ved folk ikke, at de er der, fortæller Olav Juul Gaarn Larsen, der sidder i Udvalget For Brune Skilte i Region Nordjylland. 

Der findes ikke nogen tal eller forskning, der bekræfter, at de brune skilte har en effekt. TV2 Nord har været i kontakt med flere turiststeder, der alle har fornemmelsen af, at skiltene har virker. 

- Det er da min opfattelse, at når jeg kører på motorvejen, så bliver jeg mindet om at der er en attraktion. Det er ikke sikkert, jeg spontant drejer af, og jeg tror slet ikke, man drejer spontant drejer af og tager færgen til Læsø, men næste gang man kommer forbi, så kan det da være man tænker, det skal vi da lige se, eller det skal vi da lige huske, fortæller Tobias Birch Johansen. 

Hvis alt går vel kan ansøgningen fra byrådet på Læsø behandles på det næste møde i Udvalget For De Brune Skilte. Det er til august. 


Seneste nyt

fra Nordjylland