Læsø vil på verdensarvsliste

Læsø er så unik, at øen skal på listen over verdens kulturarv. Det mener de på øen, hvor en arbejdsgruppe kæmper for at få øen optaget på listen.

Mere end 1.000 steder er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. På Læsø drømmer de om, at øen indenfor de næste fire til otte år kommer med i det fornemme selskab.

- Det vil være en meget stor cadeau til os. Så anerkender man, at en hel ø med natur, mennesker, kultur og historie bliver opfattet som verdensarv, siger Poul Christensen, som er en af initiativtagerne til projektet med at få Læsø optaget på listen.

Optagelse på UNESCOs verdensarvsliste vil sætte Læsø i selskab med blandt andet pyramiderne i Egypten og den kinesiske mur.

- Det kan godt være, at man gisper første gang, at man står opført sammen med pyramiderne, men når jeg indfører folk i historien med, at 1.700 fundamenter efter huse ligger ude på Rønnerne, og halvdelen af dem er fuldstændig bevaret under græstæppet, så kan det godt være, at man taber kæben, siger Poul Christensen.

Det er en arbejdsgruppe i Læsø Fonden, som har opgaven med at få Læsø på verdensarvslisten. Første skridt på den lange vej er optagelse på den danske liste. Her er der ansøgningsfrist 16. marts. 

Kulturminister Mette Bock træffer til sommer beslutning om, hvorvidt Læsø kommer på den danske liste over vigtig kulturarv, og bliver det et ja fra ministeren, skal der findes mange penge til det store projekt.

- Verdensarv skal stå virkelig dokumenteret, og det koster altså en million eller mere, siger Poul Christensen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland