Læsøboer taget med skarpladt revolver: - Der var tale om en dum beslutning

En 60-årig mand fra Læsø er varetægtsfængslet, efter politiet fandt en skarpladt revolver på hans adresse tirsdag.

En ældre mand fra Læsø skal nu for retten, efter landbetjenten på Læsø tirsdag fandt en skarpladt revolver på mandens adresse. 

Det oplyser efterforskningsleder i Frederikshavn, Peter Skovbak Pedersen. 

- Vi fik et tip om, at manden lå inde med en revolver, hvorefter vi rykkede ud på hans adresse. Her kunne vi bekræfte mistanken, siger Peter Skovbak Pedersen. 

Manden blev herefter anholdt torsdag og var fredag for grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Dum beslutning

Ifølge politiets anklager Torben Kauffmann var der tale om en dum beslutning fra mandens side, der førte til, at han endte med revolveren. 

- Manden har erkendt, at han har besiddet den her revolver, men at den ikke skulle bruges til noget. Han tog imod revolveren for et halvt år siden af en anden, der ikke havde lyst til at have den, siger Torben Kauffmann.  

- Så der er tale om ren dumhed fra manden.

For nyligt er våbenloven blevet skærpet, så den nu kan give op imod to års fængsel, hvilket nu kan risikere at ramme den 60-årige. 

Torben Kauffmann forklarer dog, at loven er rettet imod bander, og at der kan være tale om nogle formildende omstændigheder i tilfældet med læsøboeren. 

- Det er endnu svært at sige, hvad manden kan forvente af straf. Han siger, at han ikke har nogen fjender, og at revolver ikke skulle bruges til noget. Men selv med de forhold kan han nok se frem til en fængselsstraf på minimum et halvt år, siger Torben Kauffmann. 

Manden havde revolveren gemt i en æske i et skab og er af typen 22 kaliber. Da landbetjenten fandt revolveren, var den skarpladt med tre patroner. 

Manden skal nu for retten, men retsdatoerne er endnu ikke fastsat. 


Seneste nyt

fra Nordjylland