Per Larsen: Vi skal have kigget på lægehuset Nordic Medicare i Pandrup

Regionsrådsmedlem vil have udskældt lægeklinik i Pandrup op til overvejelse efter heftig kritik. - Det kan vi ikke være bekendt, siger han.

Kritikken har i de seneste dage haglet ned over den lægeklinikken Nordic Medicare i Pandrup, hvor patienter venter i timevis eller må gå forgæves efter behandling. Nu vil Per Larsen (K) have klinikken op til overvejelse. 

- Vi er nødt til at få et nødberedskab på benene, for det her kan vi ikke være bekendt. Derfor vil jeg have drøftet situationen på det næste møde i regionens forretningsudvalg den 23. maj, siger Per Larsen. 

Han er blevet kontaktet af Pandrup-borgere, der har ventet i timevis i klinikken på at komme til at se en læge. 

- En borger blev fortalt af en læge, at firmaet kun var der for at tjene penge, og at når vedkommendes kontrakt udløb, skulle han derfor videre. Godt nok skal det private firma, som driver klinikken, tjene penge, men det må ikke gå ud over patienterne, siger Per Larsen.

Lægeklinikken Nordic Medicare i Pandrup er en privat drevet klinik, som blev sat i udbud af Region Nordjylland i september 2015.

Dengang sagde regionsrådformand Ulla Astman om Nordic Medicare: 

- Jeg er tryg ved at Nordic Medicare kan løfte opgaven. Pandrupborgerne vil desuden opleve kontinuitet, da tilbuddet strækker sig over en længere periode. Samtidig skal Nordic Medicare sikre, at borgeren i størst muligt omfang har adgang til samme læge. Naturligvis havde jeg hellere set, at det havde været muligt at tiltrække praktiserende læger på overenskomstmæssige vilkår, men da det ikke har været muligt, har vi nu fundet frem til en god løsning for borgerne.

Nordic Medicare har kontrakt på at drive klinikken i fire år og betjener 7.800 patienter, men efter den seneste tids kraftige kritik, skal løsningen altså op til overvejelse i regionens forretningsudvalg. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland