Lasse Heidelbach

Lasse er en af de otte nominerede til Årets Nordjyde. Lær ham at kende her.

380 kronisk syge danskere fik i 2016 et nyt organ. Dermed lever de nu videre på grund af organdonorsystemet.

En solstrålehistorie af de store, der dog har den skyggeside at 29 danskere i årets løb døde mens de stod på venteliste til et nyt organ.

Lasse Heidelbach fra Aalborg arbejder aktivt og dedikeret på at ændre de tal fremadrettet. Sammen med sin kone Karen stiftede han 10. juni 2015 organisationen "Organdonation - ja tak", der arbejder for at øge antallet af organdonorer i Danmark og dermed minimere antallet af danskere, der dør, mens de venter på et nyt organ.

Danmark er nemlig bundskraber i Norden, når det kommer til organdonation. Færre borgere har i Danmark taget stillig til om deres organer skal doneres ved hjernedød og på vores hospitaler er man ikke gode nok til at redde organerne hos hjernedøde patienter, så de kan komme andre til gode.

Lasse Heidelbach stiftede organisationen, fordi hans datter Esther efter at have gennemgået 10 kemobehandlinger mod en sjælden kræftsygdom i leveren blev sat på venteliste til en ny lever. I den forbindelse satte Lasse Heidelbach og hans kone Karen sig ind i organdonersystemet og fandt ud af, at ventetiden på et nyt organ i Danmark er mere end dobbelt så lang som i de lande vi normalt sammenligner os med.

I november 2016 var Esther blevet fire år, og ventetiden for at få en ny lever var overstået. Hun blev transplanteret, og alle håber nu, den lille pige endeligt bliver sin sygdom kvit.

Lasse Heidelbach er nomineret til Årets Nordjyde 2016, og er blevet indstillet ikke blot en, men to gange. I indstillingerne om Lasse lyder det blandt andet:

"Lasse arbejder hverdag efter sit almindeligt arbejde på at stable en professionel organisation på benene for at forbedre organdonation i danmark. Han gør det med stor pation, uden at tænke på sig selv. han arbejder hårdt, og vælger mange sociale oplevelser fra, for at arbejde dedikeret, for os alle sammen," ligsom der skrives om Lasse:

"Lasse er indbegrebet af en ildsjæl og fortjener så meget et skulderklap."

Mød de øvrige nominerede. Klik på et billede og læs deres historie.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland