Lettelse i Nordjylland efter kommunalt forlig

Måneders intense forhandlinger i forligsinstitutionen har nu ført til en aftale for de kommunalt ansatte. Det skaber glæde og lettelse i baglandet i Nordjylland.

Socialpædagog Michel Habib har fulgt nyhedsstrømmen tæt de seneste måneder. En truende konflikt er rykket tættere og tættere på i takt med, at forhandlingerne om en overenskomst for de offentligt ansatte er trukket ud igen og igen uden at føre til et resultat.

Men fredag ved middagstid kom forløsningen for forhandlere, arbejdsgivere, ansatte - og dermed også Michel Habib - da forhandlerne trådte ud af forligsinstitutionen og fortalte, at man var nået til enighed om en overenskomst for alle kommunalt ansatte.

- Det er en stor lettelse at høre, at det her har resulteret i et forlig, siger Michel Habib, som også er tillidsrepræsentant for de 35 socialpædagoger på Behandlingscenter Hammer Bakker. De undgår nu en konflikt.

- Jeg tror, at mine kolleger er glade for det. Nogle har jo selvfølgelig syntes, at det var lidt spændende, om vi nu skulle ud og kæmpe i en konflikt, men generelt set, er jeg sikker på, at de er lettede og glade. Det har været en kaotisk tid, hvor man ikke helt har vidt, hvad der skulle ske, og hvornår noget ville ske, siger Michel Habib.

Han og de andre offentligt ansatte kan, når og hvis overenskomsten bliver godkendt i fagforbundene, se frem til en lønfremgang på 8,1 procent.

Den lønfremgang får de også i 3F, hvor formand for 3F Aalborg, Allan Busk, er lettet oven på en hård periode med forhandlinger.

- Jeg er lettet i hele kroppen. Jeg har jo været spændt som en flitsbue døgnet rundt i flere måneder, og jeg har nærmest ikke holdt fri. Vi har hele tiden skulle holde os klar til en eventuel konflikt, siger Allan Busk.

Han er meget tilfreds med den aftale, der er blevvet indgået på det kommunale område, hvor 3F har en stor del af deres medlemmer.

- Alene lønfremgangen på 8,1 procent er rigtig godt. Der er jo stadig tavshedspligt, så vi kender ikke forliget i detaljer, men der er mange af de overskrifter, der er sat på forliget, som ser gode ud, så jeg er meget tilfreds, siger Allan Busk.

For 3F's vedkommende er der nu landet en aftale på både det regionale og kommunal område, og dermed mangler blot staten, hvor 3F Aalborg har omkring 300 medlemmer.

- Jeg er overbevist om, og det siger jeg baseret på tyve års erfaring i fagbevægelsen, at staten kommer til at blive en bagatel, efter at aftalen på det kommunale område er på plads, siger Allan Busk.


Seneste nyt

fra Nordjylland