Limfjorden mister fast miljøskib gennem 30 år

Miljøskibet Limgrim og fire søsterfartøjer erstattes af to nye katamaraner. Det vækker bekymring i Limfjordsrådet.

I 30 år har miljøskibet Limgrim patruljeret Limfjorden. Men det er slut fra næste år. Naturstyrelsen har nemlig købt to nye katamaranskibe, som med base i Svendborg skal stå for at overvåge hele landet.

Det betyder, at Limgrim, der har base i Skive, skal gå på pension, og det samme gælder fire andre søsterfartøjer. Dermed er det slut med 30 års overvågning af vandmiljøet i Limfjorden. Det skriver TV MidtVest.

Og det er en beslutning, der fremkalder bekymrede panderynker i kommunerne langs Limfjorden. Vandmiljøet her er nemlig stadig udfordret af blandt andet fosfor og kvælstofudledninger.

- Vi skal jo lave indsatserne der, hvor der også er udledning af det, og hvor vi kan gøre noget ved det, siger formand for Limfjordsrådet, Jens Lauritzen til TV MidtVest.

Han har man svært ved at se, hvordan  to skibe i Svendborg skal kunne rykke hurtigt ud ved akutte miljøproblemer.

- Når iltsvind opstår, så kan tidsfaktoren jo have noget at sige, siger Jens Lauritzen.

Men i følge Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning er der ingen grund til bekymring. Limfjorden vil i fremtiden blive overvåget på samme niveau som i dag.

Det overbeviser dog ikke Andreas Steenberg (R), som er folketingsmedlem og medlem af Miljø- og Fødevareudvalget.

- Jeg kan da tvivle på, at man kan gøre det ordentligt, når man mere end halverer antallet af skibe, lyder bekymringen fra Andreas Steenberg til TV MidtVest.

Han vil derfor bringe sagen for Miljø- og Fødevareminister, Esben Lunde Larsen. Det er stadig usikkert, hvornår de nye miljøskibe helt præcis er klar til at sejle, og hvornår Limgrim dermed sendes på pension.


Seneste nyt

fra Nordjylland