Linnemann suveræn i Portugal: Ender øverst på skamlen

Den nordjyske rallycross-kører var suveræn, da det gjaldt. Nu fører han den europæiske rallycross-turnering.

Nordjyllands bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann slog i den forgangne weekend sin position fast, da han i årets første afdeling af FIA European Rallycross Championship, der blev kørt på Montalegre-banen i det aller nordligste Portugal endte øverst på sejrsskamlen efter sublim kørsel i både kvalifikation, semifinale og finale.

Linnemanns kvalifikationsrunder var på førstedagen i særklasse, og nordjyden med det flotte racer-CV kunne derfor gå i seng med en samlet 3. plads i bagagen. Andendagen blev omvendt hård kost, hvor en 9. plads i tredje kvalifikationsrunde sammen med en skade på bilens højre baghjul i fjerde kvalifikationsrunde lagde en dæmper på festlighederne.

Placeringerne var dog ikke så dårlige at Linnemann mistede sin plads i semifinalen, og her var han suveræn og endte på en førsteplads. Det samme gjorde han i finalen, hvor han var foran fra start. Den hurtige Peugeot 208, der til 2017-sæsonen er blevet opgraderet med en ny motor med flere hestekræfter var den første rundt i første sving, og med hårdt arbejde og god taktisk kørsel var det den placering Linnemann holdt løbet igennem.

Dermed fører Team Linnemann FIA European Rallycross Championship Super1600-serien med et enkelt point.

Næste afdeling køres 13. og 14. maj i Belgien.