Litauer dømt for drabsforsøg: Stak sin ekskæreste i maven med kniv

En 46-årig mand fra Litauen er idømt 6 års fængsel og udvisning, efter han 5. juni forsøgte at dræbe sin danske ekskæreste.

46-årige Viktoras Bilis fra Litauen skal tilbringe de næste 6 år i fængsel og derefter udvises fra Danmark, efter han tirsdag blev dømt for drabsforsøg på sin danske ekskæreste ved Retten i Aalborg.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg.

Drabsforsøget fandt sted grundlovsdag 5. juni i år, en eftermiddag i Overlade nær Løgstør. 

På daværende tidspunkt boede Viktoras Bilis sammen med sin 24-årige danske kæreste i kvindens lejemål. Kort forinden drabsforsøget havde kvinden slået op med litaueren, men lod ham blive i huset, mens hun overnattede et andet sted. 

quote Den 46-årige når hen til kvinden, trækker en kniv og stikker hende i maven

Thomas Klingenberg, anklager Nordjyllands Politi

- På dagen for drabsforsøget var kvinden taget ud til lejemålet i Overlade for at hente noget tøj, inden hun skulle til en fest om aftenen. Her var den 46-årig mand tydeligvis beruset og meget nærgående over for kvinden, siger Thomas Klingenberg. 

Her spurgte Viktoras Bilis blandt andet kvinden, om hun havde lyst til at dø og fulgte hende rundt i haven. Kvinden følte sig utryg og bevægede sig mod sin bil for at køre væk. 

- Kvinden fik startet bilen og lukket sin dør, inden den 46-årige nåede hen til hende, trak en kniv og stak hende i maven og gav hende en 10 centimer stor flænge, siger Thomas Klingenberg.

Naboer springer til hjælp

Lyden fra tumulten nåede et ældre ægtepar, en 64-årig kvinde og en 67-årig kvinde, der bor på vejen, og en mandlig genbo, som var på besøg hos det ældre ægtepar. I første omgang troede naboerne dog, at lyden blot var nogle børn, der legede, men den 67-årige gik alligevel hen for at undersøge tumulten.

Her opdagede han den litauiske mand og den 24-årige kvinde, der var i gang med at slås. Den 24-årige kvinde havde fået fristet kniven fri fra manden og smidt den ud af bilen.

- Naboen fik slået alarm og sprang på litaueren sammen med genboen og fik ham trukket ud af bilen og ned på jorden. I mellemtiden ringede den kvindelig nabo efter alarmcentralen, siger Thomas Klingenberg. 

quote Hun havde næppe overlevet uden den førstehjælp, hun fik fra naboerne

Thomas Klingenberg, anklager Nordjyllands Politi

Viktoras Bilis gik herefter ind i huset igen, mens naboerne udøvede førstehjælp på kvinden og holdt hende i live. Kort efter ankom politiet, der fandt den litauiske mand på gulvet i stuen, hvor han havde stukket sig selv i maven med en ny kniv. 

- Kvinden blev kørt med politieskorte ind til Aalborg Universitetshospital og overlevede mirakuløst. Kniven havde dog gennemskåret hendes mellemgulvsmuskel, og hun har siden været igennem flere operationer, siger Thomas Klingenberg.

Nægter sig skyldig

Viktoras Bilis mener, at han er uskyldig i alle anklager, og forklarede sig i retten med, at han var faldet med kniven i hånden og var kommet til at stikke kvinden ved uheld, ligesom han efterfølgende stak sig selv ved et uheld inde i huset. 

- Hans forklaring var ikke særlig troværdig, men han har siden anket dommen i håb om at blive frifundet, siger Thomas Klingenberg.

Anklageren har nu indstillet naboerne og genboen til en dusør hos politidirektøren hos Nordjyllands Politi på grund af den hjælp, de gav kvinden.

- Hun havde næppe overlevet uden den førstehjælp, hun fik fra naboerne. Naboerne fik, med hjælp fra en specialist hos alarmcentralen, standset blødningerne på kvindens hænder og holdt hendes mave på plads, men de ventede på ambulancen, siger Thomas Klingenberg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland