Liverpool-træning i Hjørring

Træningen foregår på engelsk i efterårsferien i Bagterp IF. Den lille klub i Hjørring holder fodboldskole i samarbejde med den engelske storklub Liverpool FC.

- Hvem er I? Liverpool eller Chelsea? Liverpool come on, lyder det med tydelig Liverpool-accent fra Jason Aldcroft.

Han er en af tre trænere fra Liverpools fodboldakademi, som i efterårsferien står for fodboldskole i Bagterp IF i Hjørring. Fodboldskolen er den eneste Liverpool fodboldskole i Danmark i efterårsferien. 

47 fodbolddrenge i alderen 6-14 år er meldt til. 11-årige Cristiano Ryan da Silva Jensen har taget turen helt fra Esbjerg sammen med sin far for at få træning af Jason Aldcroft og de andre Liverpool-trænere. 

- Jeg spiller for spiloplevelser, og så vil det ikke være dumt at få en tur til Liverpool og træne på akademiet, siger Cristiano Ryan da Silva Jensen. 

En af drengene på skolen bliver udvalgt til en ugens træningsophold på fodboldakademiet i Liverpool. Cristiano Ryan da Silva Jensen håber, at det bliver ham.

- Jeg er god til at drible og aflevere, fortæller han. 

Tobias Bundgaard er fan af Manchester United, men han mener, at Liverpool-skolen har høj klasse.
Tobias Bundgaard er fan af Manchester United, men han mener, at Liverpool-skolen har høj klasse.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Tobias Bundgaard fra Bjergby drømmer også om at blive den udvalgte. Han holder normalt med Liverpools rivaler, Manchester United. Fodboldtrøjen med Manchester Uniteds logo på brystet er i dag gemt under træningstrøjen.

- United kommer ikke til Danmark, og jeg vil gerne træne og forberede mig. Jeg vil gerne have chancen for at komme over på akademiet og træne, siger Tobias Bundgaard.

Tobias, Cristiano og alle de andre drenge har endnu to dage til at vise deres fodboldevner frem og overbevise trænerne om, at det netop er dem, som skal have drømmeturen til træning i Liverpool.

- Teknisk er de danske børn rigtig gode, men i England spiller børnene i skolen, på gaderne og i fodboldbure, og de spiller meget en mod en, så de er meget passionerede omkring sporten. Ud fra, hvad jeg har set her, så tager de danske børn ofte hjem efter skole og spiller ikke så meget i gaderne som de engelske børn gør, siger Liverpool-træneren Jason Aldcroft.

Jason Aldcroft er en af tre Liverpool-trænere på fodboldskolen i Bagterp.
Jason Aldcroft er en af tre Liverpool-trænere på fodboldskolen i Bagterp.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Det er ikke bare fodboldfærdigheder, som Jason Aldcroft og de andre Liverpool-trænere lærer drengene. De forsøger også, at lærer dem, at træning og kamp foregår efter Liverpools værdier.

- Værdighed, ambitioner, fællesskab og engagement er fire nøgleord for Liverpool, som vi gerne vil give til drengene, siger Jason Aldcroft.

Fodboldskolen i Bagterp IF slutter onsdag eftermiddag.

Træningen i Bagterp IF foregår på engelsk her i efterårsferien. Den lille klub i Hjørring holder nemlig fodboldskole i samarbejde med den engelske storklub Liverpool FC, og det er trænere fra klubbens berømte akademi, der træner drengene

Seneste nyt

fra Nordjylland