Løgstør vil have supermarked på omstridt grund

Erhvervslivet i Løgstør vil have udvidet det område, hvor der må drives detailhandel i byen – og politikerne i Vesthimmerlands Kommune bakker op. Sagen skal behandles på Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune på onsdag.

Da ejendomsudvikler Peter Veggerby fra Løgstør købte grunden i 2017 var det med henblik på at opføre et byggemarked. Den gældende lokalplan tillader nemlig ikke, at man eksempelvis bygger et supermarked, som ellers er en meget bedre forretning.

Men den mulighed opstod alligevel kort tid efter købet, fordi Folketinget lavede planloven om, så kommunerne fremover er myndighed på området. Derfor gik Peter Veggerby da også i gang med at realisere planerne om at bygge et supermarked i stedet.

- Vi har arbejdet på det projekt i et par år , og det vil vi gerne videre med. Det er selvfølgelig uheldigt, hvis tingene bliver trukket i langdrag, siger Peter Veggerby.

Peter Veggerby - og stort set hele erhvervslivet i Løgstør står bag ønsket om at få et supermarked ind på den ledige grund på Limfjordsvej, men det kan blive forstyrret, hvis Ankestyrelsen skal undersøge sagen, som De Konservative i Vesthimmerland foreslog på TV2 Nord i onsdags.

Borgmester Per Bach Laursen (V) håber, at en langvarig tilsynssag kan undgås:

- Jeg er i tvivl om at sende sagen i tilsynet, for det vil tage tid – måske op til to år mere. Det var ikke det, løgstørborgerne efterlyste, da de fremlagde deres planer for byudvikling. De har klart tilkendegivet, at de ønsker at udvide grænsen for detailhandel i byen, så også den omtalte grund kan komme i spil, siger Per Bach Laursen.

Forvaltningen i Vesthimmerlands Kommune har ellers indstillet, at den gældende grænse for detailhandel i Løgstør forbliver uændret for at beskytte butikkerne i midtbyen. Men politikerne har i stedet valgt at lytte til byens erhvervsdrivende, som ikke frygter et nyt supermarked i udkanten af byen. Indehaver af skobutikken Zjoos, Camilla Drejer, siger:

- Jeg synes jo, at det er en god idé at få så meget til Løgstør som muligt og eftersom de andre detailbutikker ligger i det samme område, så synes jeg, det er fantastisk, hvis de bliver samlet der. Det gavner også vores forretninger i midtbyen.

Vesthimmerlands Kommune bakker erhvervslivets ønsker op, men spørgsmålet er, om det kommunale salg af Limfjordsvej 2 i Løgstør skete på de rette forudsætninger. På grund af begrænsninger i anvendelsen af grunden, der ifølge gældende lokalplan udelukker eksempelvis et supermarked, kom der kun et bud. Peter Veggerby købte grunden for 450.000 kroner. Grunden står nu til at blive måske fem til ti gange så meget værd, hvis politikerne ændrer lokalplanen for området.

- Jeg købte grunden til den vejledende pris, der er på erhvervsjord i Løgstør, så jeg mener, at prisen var den rigtige. Fakta er, at planloven blev ændret efter, at jeg havde købt jorden, men det vidste jeg jo ikke noget om, da jeg bød på grunden.

Måske har Peter Veggerby skudt papegøjen. Det afgør politikerne i Vesthimmerland snart, hvis de ændrer lokalplanen i Løgstør som ønsket.

- Det, der er vigtigt for mig, er, at vi får gang i en udvikling på det her sted i Løgstør, som befolkningen har tilkendegivet. Alle erkender, at der er brug for, at vi får vendt udviklingen i Løgstør nu, siger borgmnester, Per Bach Laursen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland