Løkken brygger videre på vendelbokulturen

Med 150.000 kroner i støtte fra LAG Nord er det planen, at den særlige vendelbokultur, Løkken Bryghus allerede så småt har taget hul på, skal nå endnu længere ud.

Du kender dem sikkert allerede - Jøwt, Kavt, Pangel og Rajfog. Her tænker vi ikke lige på udtrykkene, men på vendelbo-øllene fra Løkken Bryghus, som de også er navnene på.

Øllene er nemlig gået hen og er blevet en stor succes. Så stor, at Løkken Bryghus nu vil udvide konceptet og udbrede den særlige vendelbokultur, som øllene er et udtryk for, endnu mere. Med blandt andet mad, flere øl og et stærkere samarbejde med andre virksomheder i Vendsyssel.

Til det formål har bryghuset nu fået 150.000 kroner i støtte fra LAG Nord, som for nylig delte penge ud til flere projekter i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn Kommuner. Penge, der nu skal bruges på blandt andet at styrke brandet og vendelbokulturens image og at ombygge Bryggerstuen til at være ikke bare en bar, men også et spisested.

- Der er et uindfriet potentiale i at dyrke vendelbokulturen mere i Løkken Bryghus. Der er sproget, kulturen, humoren, fortællinger, figurer, natur og lokale fødevarer, siger brygmester Niels Thomsen, der står bag bryghuset og projektet.

Tanken er, at et stærkere samarbejde mellem nogle af byens mange aktører kan styrke vendelbokulturen. Øllet fra Løkken Bryghus kan sendes videre til slagteren, som kan lave ølmarinerede skinker, der så igen kan serveres i Bryggerstuen. Og sammen med eksempelvis Vendsyssel-gildet og Smag på Løkken kan konceptet udbygges og styrkes og gøre det muligt for andre også at koble sig på.

Og sidst, men ikke mindst, er det også planen at lave udeservering ved det gamle bryghus på Vrenstedvej. I alt vil det koste 440.000 kroner at gennemføre projektet.

Udover Løkken Bryghus delte LAG Nord også penge ud til blandt andet etableringen af et nyt hotel i Løkken, renovering af Strandby Havn, ombygning af Tolne Skovpavillon, en multipark i landsbyerne Strandby, Elling og Nielstrup, samt til et nyt undervisningskøkken på Vittrup Skolen. Den samlede støtte lød på 2,24 millioner kroner.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland