London tur/retur: Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

Til november vil nordjyder kunne komme direkte til London fra Aalborg Lufthavn, når Ryanair begynder tre ugentlige flyvninger.

Turistmagneten London har aldrig været særligt langt væk - og fra november vil afstanden for nordjyder være endnu kortere. Ryanair og Aalborg Lufthavn har netop offentliggjort et nyt samarbejde, som vil betyde tre ugentlige afgange fra Aalborg til Stansted ved London.

Aftalen har været undervejs længe. Ifølge direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, har han forhandlet med Ryanair hvert år de seneste ni år. Men en aftale er altså først faldet på plads nu.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi forventer, at de her flyvninger vil give 45.000 flere passagerer om året i Aalborg Lufthavn. Og vi håber selvfølgelig på, at det vil medføre flere engelske turister i Aalborg og resten af Nordjylland, siger Søren Svendsen, der ikke vil kommentere på kontrakten med Ryanair.

Og det falder rigtig godt i tråd med Aalborg Lufthavns fremtidige strategi om at trække flere udenlandske turister til landsdelen frem for kun at satse på at sende nordjyder til udlandet.

- Vi er tæt på at kunne etablere et såkaldt "incoming bureau", som egentlig fungerer lidt som et rejsebureau, men hvor vi her vil sælge Nordjylland til udenlandske turister, siger Søren Svendsen.

- Vi kan se, at når folk tager på korte rejser eller forlængede weekender, så leder de ikke kun efter en billig flybillet, men også efter nemme pakkeløsninger. Det kan være en weekend i Fårup Sommerland eller en tur op langs vestkysten. Og det har vi arbejdet på i et års tid nu og er klar til at søsætte det for alvor, forklarer han.

Nyheden om de nye flyvninger mellem Stansted og Aalborg kommer samtidig med, at Ryanair meddeler, at de også vil begynde at flyve til Rumænien og Tjekkiet.


Seneste nyt

fra Nordjylland