Lovede renovering for 400 mio. kroner: Ghettoplan udsætter det på ubestemt tid

Regeringens udspil om parallelsamfund - den såkaldte ghettoplan - udskyder nu en nødvendig renovering for 400 millioner kroner i Lindholm.

I efteråret 2017 kunne Sundby-Hvorup boligselskab overdrage en glædelig besked til deres beboere i mere end 700 lejligheder i Lindholm, at Landsbyggefonden havde givet betinget tilsagn om at støtte en omfattende renovering. 

Så kom regeringens ghettoplan. Den betyder, at Landsbyggefonden budget bliver mindre og boligselskabet kan blive nødt til at udskude renoveringen til en værdi af 396 millioner kroner på ubestemt tid. 

– Der er tale om velfungerende boligafdelinger, hvor beboerne i en årrække har betalt ind til Landsbyggefonden, netop med det formål, at vi nu har haft mulighed for at ansøge fonden om støtte til nødvendige renoveringer. Vi har de seneste år haft mange møder med beboerne og løbende orienteret dem om renoveringsplanerne. Sideløbende har vi haft en dialog med Landsbyggefonden, som er helt afgørende for, at renoveringsopgaverne kan løses uden urealistiske huslejestigninger, forklarer direktør Jens Erik Grøn fra Sundby-Hvorup Boligselskab i en pressemeddelelse. 

Landsbyggefonden budget bliver mindre, fordi pengene øremærkes til renovation af de såkaldte udsatte området, og derfor forsvinder store pengebeløb til renovoring hos de almene boligselskaber.

I følge boligselskabet betaler de berørte beboere i alt i omegnen af 18 millioner kroner til Landsbyggefonden om året via deres husleje. Penge de nu må kigge langt efter at få udbytte af. 

 - I værste fald må vi nu gå tilbage til beboerne i vores boligafdelinger og meddele, at renoveringen af deres boliger er udskudt på ubestemt tid. Værst af alt er, at der er opgaver som for eksempel fugtproblemer, der SKAL løses inden for en kort tidshorisont. Og uden Landsbyggefondens bidrag, vil det indebære huslejestigninger, som vi ved, at flere beboere ikke vil være i stand til at betale, siger Jens Erik Grøn. 

Beboerne i mere end 700 lejligheder i Lindholm risikerer at gå glip af en tiltrængt renovering, der ellers skulle have sikret dem et sundt indeklima.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland