Lydmand undrer sig over Musikkens Hus: - Det er jo konkurrenceforvridende

En eller flere ledende medarbejdere i Musikkens Hus i Aalborg har haft en stor indtægt ved at leje lydudstyr til deres arbejdsplads. Det møder kritik fra andre i branchen, der kalder det konkurrenceforvridende.

Søren Møller Nielsen fra Aalborg har været i lydbranchen siden 1979, og han har derfor lejet lydudstyr ud til rigtig mange arrangementer gennem årene. Han mener dog ikke at have lejet meget udstyr ud til Musikkens Hus, men det kan måske have sin forklaring. Kulturhuset har nemlig valgt at leje lydudstyr hos en eller flere af deres ledende medarbejdere i huset.

- At man lejer udstyr ved en medarbejder i huset, vil da virke forkert i mine øjne - hvad kasket manden har på, siger Søren Møller Nielsen, der ejer firmaet Søren Lyd.

I Fonden Musikkens Hus' årsrapporter for 2015 og 2016, som er udarbejdet af revisionsfirmaet Ernst & Young, står der: Fonden har lejet lydudstyr af en virksomhed kontrolleret af en ledende medarbejder. Lejen udgør 600 t.kr. i 2015. Koncernen og fonden har lejet lydudstyr af en virksomhed kontrolleret af en ledende medarbejder. Lejen udgør 320 t.kr. i 2016.

I mindst to år har Musikkens Hus altså lejet lydudstyr af i hvert fald én af deres egne medarbejdere for et beløb på 920.000 kroner.   

Bent Greve er professor i samfundsvidenskab på RUC. Han mener ikke, at det er god skik, hvis en medarbejder får lov til at handle med sin egen virksomhed.

- Det rejser en tvivl om, hvorvidt man får det rigtige tilbud, fordi medarbejderen har en egeninteresse i, at hans virksomhed også kan tjene nogle penge, og derfor kan man ikke være sikker på, at den, der bestiller varen, får den til den rigtige pris, lyder det fra Bent Greve.

Musikkens Hus bekræfter, at de ikke har holdt et udbud, inden de gav deres egen medarbejder opgaven. Det mener de heller ikke, at de er forpligtet til, selv om de modtager omkring 14 millioner kroner i offentlige tilskud fra Aalborg Kommune og staten.

Ifølge Bent Greve er det dog i direkte strid med loven, hvis Musikkens Hus har lejet lydudstyr af den samme virksomhed og ledende medarbejder flere år i træk.

- Man kan ikke år efter år bruge den samme leverandør uden at sætte det i udbud. Det vil sige, at så har man brugt mere end de grænser, der er for, hvornår ting skal i udbud, siger professor Bent Greve.

TV2 Nord har været i kontakt med flere lydmænd i Nordjylland, der også finder Musikkens Hus' praksis i denne sag for kritisabel. Men de ønsker ikke at stille op til et interview, da de vurderer, at det kan skade deres forretning.

Søren Møller Nielsen ønsker dog ikke længere at holde sig i ro. Han kan ikke forstå, at Musikkens Hus har betalt 920.000 kroner for leje af lydudstyr til en eller flere ledende medarbejderes private virksomhed - uden andre har fået lov til at byde ind.

- Det er jo konkurrenceforvridende, siger Søren Møller Nielsen.

Vi har igennem længere tid forsøgt at få bestyrelsesformand for Fonden Musikkens Hus, Christen Obel, i tale, ligesom vi har forsøgt at få et interview med direktøren i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen, men ingen af de to har ønsket at stille op til et interview om sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland