Made in Denmark får 4 millioner i støtte

Efter lang tids debat besluttede regionsrådet tirsdag aften at give fire millioner kroner i støtte til golftuneringen Made In Denmark.

Regionsrådet i Nordjylland har nu besluttet at golftuneringen Made In Denmark får fire millioner kroner i støtte. Det er tre en halv million kroner mindre end turneringen i første omgang havde budgetteret efter. På trods af det væsentlige mindre beløb i støtte ser det ud til at Lars Larsen, der står bag turneringen er tilfreds.

- Selvom beløbet er mindre, end jeg havde håbet på, er jeg glad for, at Regionsrådet anerkender Made in Denmarks betydning for vækstfremme og turisme i Nordjylland, siger Lars Larsen.

Debatten startede i marts, da det kom Lars Larsen for øre at goldturneringen kun stod til at få to millioner kroner i støtte i år. Han truede med at flytte turneringen ud af Nordjylland. Det startede en offentlig debat om, hvor meget turneringen bidrog til i jobs og omsætning eller om den overhovedet skulle støttes af offentlige midler. 

Befolkningen var lige så splittet i debatten som regionsrådet var til afstemningen i går. Socialdemokraterne, Venstre og De Radikale dannede flertallet bag forslaget om de fire millioner kroner. De Konservative ville støtte med 7,5 millioner mens SF og Enhedslisten ikke mente, golfturneringen burde modtage støtte fra det offentlige. 

Hos Made In Denmark er man bare glad for, at de nu ved, præcis hvor mange støttekroner de får. De ser nu frem til et brag af en fest med camping, musik og golf. 

- Med afgørelsen kan vi nu fokusere 100 procent på at sørge for, at Made in Denmark 2016 bliver en ny stor folkefest, og det er jeg sikker på, den bliver. Vi udvider i år med både festival og camping, og jeg er samtidig overbevist om, at vi også på den sportslige side vil få det foreløbigt bedste felt, siger Flemming Astrup, promotor på Made In Denmark. 

Made in Denmark 2016 spilles fra 25.-28. august på Himmerland Golf & Spa Resort. Det er tredje gang turneringen afvikles og foreløbigt sidste år i den nuværende kontrakt med European Tour.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland