To mænd fængslet i grov sag: Ville sætte ild til 35-årig

To nordjyske mænd er blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. De er mistænkt for at ville sætte ild til en 35-årig.

To mænd er mandag blevet varetægtsfængslet i fire uger. De to mænd var i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring, hvor de var sigtet for drabsforsøg, grov vold og for at have efterladt en tilskadekommen person i hjælpeløs tilstand. Den makabre episode, som førte til anholdelsen af de to mænd fandt sted tidligt mandag morgen.

Her var de to sigtede mænd involveret i et mindre færdselsuheld på Tuenvej ved Frederikshavn. Mændene, som er henholdsvis 41 og 30 år, havde påkørt en knallert. De stak efterfølgende af fra stedet, og da knallertkøreren undersøgte varevognen fandt han den 35-årige svært tilskadekommen i lastrummet.

En patrulje fra Nordjyllands Politi ankom til stedet og kunne konstatere, at den 35-årige mand var svært kvæstet. Han var blevet stukket flere gange med en skarp genstand og var blevet overhældt med benzin.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvad intentionerne bag det har været, siger politianklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi, som anmodede om at få afholdt grundlovsforhøret for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Den anmodning valgte Retten i Hjørring at imødekomme.

Det 35-årige offer, som er fra Skagen, blev kørt til Aalborg Universitetshospital, hvor han blev indlagt på traumecenteret. Her blev det konstateret, at han havde pådraget sig tre kraniebrud og havde flere knivstik i kroppen.

- Det er en usædvanlig sag. Den er både usædvanligt grov, og så er det usædvanligt, hvordan den er blevet rullet op, siger Thomas Klingenberg til TV2 Nord.

Det har ikke været muligt at afhøre den 35-årige mand, som ligger i kunstig koma.

De to sigtede nægtede sig skyldige under grundlovsforhøret.


Seneste nyt

fra Nordjylland